Tilburg,
21
februari
2017
|
12:02
Europe/Amsterdam

Interpolis vraagt Raad van Kinderen om hulp

Jongste denktank van Nederland buigt zich over zelfredzaamheid ouderen

Jong geleerd is oud gedaan, dat is letterlijk én figuurlijk het beoogde resultaat van de Raad van Kinderen. Op verzoek van Interpolis reiken zij oplossingen aan hoe mensen langer in hun eigen vertrouwde woonomgeving kunnen blijven. De Raad- leerlingen van groep 7 van basisschool St. Caecilia uit Berkel-Enschot- presenteert op woensdag 5 april haar bevindingen en adviezen aan de directie van Interpolis.

Dit jaar buigt de Raad van Kinderen van Interpolis zich over een van dé grote vraagstukken van onze tijd: de vergrijzing. De overheid stimuleert senioren zo lang mogelijk thuis te blijven wonen - vaak ook een wens van ouderen zelf. Maar hoe je dat realiseert is een belangrijke vraag. Ook voor Interpolis, die in de toekomst een groeiend aantal oudere klanten zal bedienen. Interpolis lanceerde al een aantal innovatieve oplossingen die de zelfredzaamheid en veiligheid binnenshuis vergroten onder de noemer ‘ThuisMeester’.

De verzekeraar is ook geïnteresseerd in hoe de jongste generatie tegen dit fenomeen aankijkt. Daarom gaf Interpolis de Raad van Kinderen deze concrete opdracht mee: “Hoe kan Interpolis mensen helpen om oud te worden in de eigen woning?" 
De jongste denktank van het land zal de eigen situatie onderzoeken, maar ook de wensen van bijvoorbeeld opa's en oma's in kaart brengen. Zo brainstormen ze over oplossingen die de toekomst voor jong én oud prettiger maken.

Ik ben erg benieuwd naar de creatieve ideeën van onze Raad van Kinderen. Hun adviezen zijn voor Interpolis bijzonder belangrijk. Zij zijn de nieuwe generatie, die we een stem willen geven in onze organisatie. Dit past helemaal bij het DNA van een coöperatieve verzekeraar zoals wij.
Chantal Vergouw, directievoorzitter Interpolis

Over De Raad van Kinderen
In 2015 sloegen de Raad van Kinderen en Interpolis voor het eerst de handen ineen. De Raad van Kinderen is een initiatief van de Missing Chapter Foundation en UNICEF Nederland. Doel is om kinderen een stem te geven en daarmee beslissingen van organisaties meer toekomstbestendig maken. Laurentien van Oranje is oprichter van de Missing Chapter Foundation; de organisatie die aan de basis staat van de Raad van Kinderen. Meer dan vijfenzeventig organisaties in Nederland en het buitenland hebben een eigen Raad van Kinderen.

 

Ik begeleid de kinderen in dit project. Ik ben enthousiast over het gekozen thema. Voor de kinderen is het namelijk concreet én dichtbij. Ze hebben de woonsituatie van hun eigen opa's en oma's direct voor ogen, en zien zo welke problemen kunnen optreden als je ouder wordt in het eigen huis.
Anne de Hoon, leerkracht van basisschool St. Caecilia