29
januari
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Interpolis vraagt hulp aan nieuwe Raad van Kinderen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
​Leerlingen van groep 6 en 7 van basisschool St Caecilia uit Berkel-Enschot, fungeren in 2016 als Raad van Kinderen van verzekeraar Interpolis. Op 25 januari presenteerde Interpolis aan de 50 kinderen het dilemma: “Wat kan Interpolis doen zodat het thuis en in het verkeer veiliger wordt?" De kinderen onderzoeken dit vraagstuk en presenteren op 21 april hun advies aan de directie van Interpolis.

Interpolis wil veiligheid vergroten

Het dilemma sluit aan bij de strategie en de missie die Interpolis heeft. Zo wil de organisatie de veiligheid in Nederland bevorderen. Interpolis gaat daarbij uit van de gedachte dat verzekeren niet de enige oplossing is om met risico’s om te gaan. Ze biedt haar klanten innovatieve oplossingen, preventietips en inzichten die de veiligheid thuis en op de weg vergroten. Bestaande initiatieven zoals de online preventiewinkel en het Autoprogramma 'Slim Op Weg' dragen bij aan die doelstelling. Interpolis vraagt aan haar Raad van Kinderen om mee te denken over veiligheid omdat er ongetwijfeld nog veel meer mogelijk is.

Kinderen zijn creatief in het bedenken van oplossingen

Directiesecretaris Adriaan van Engelen: “We zijn heel benieuwd naar de oplossingen en creatieve ideeën waar de Raad van Kinderen ons mee zal inspireren. Kinderen bekijken zaken vanuit een ander perspectief. Ze durven stelling te nemen en zijn origineel in het bedenken van oplossingen. Daar kunnen wij veel van leren. Tijdens mijn presentatie van het dilemma in de klas van groep 6/7 werd ik verrast door de kennis die de kinderen al hadden over verzekeren en hun enthousiasme over onze samenwerking.”

Leerlingen onderzoeken het dilemma

Leerkrachten Marjolein Baas en Anne de Hoon van basisschool St Caecilia in Berkel-Enschot begeleiden de kinderen in dit project. “De komende weken gaan de kinderen onderzoeken wat Interpolis zelf al doet op het gebied van veiligheid. Zij vragen zich daarbij af hoe het wellicht beter of anders kan en wat zij zelf voor ideeën hebben. De kinderen vinden het spannend, maar ook leuk omdat er volwassen mensen echt naar hen gaan luisteren.”

Raad van Kinderen maakt organisaties toekomstbestendig

In 2015 startte Interpolis een samenwerking met de Raad van Kinderen. Het is een initiatief van de Missing Chapter Foundation en UNICEF Nederland. Doel is om kinderen een stem te geven en daarmee beslissingen van organisaties meer toekomstbestendig maken. Laurentien van Oranje is oprichter en directeur van de Missing Chapter Foundation; de organisatie die aan de basis staat van de Raad van Kinderen.