04
juni
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Interpolis verrast gezin met € 10.000,- verbouwingsbudget

Tilburg, 04 juni 2015 - 

René Meijer uit Raamsdonksveer heeft het Interpolis-verbouwingsbudget van € 10.000,- gewonnen. Met dit bedrag kan hij de aanbouw aan zijn huis voor zijn drie gehandicapte kinderen helemaal afmaken. Jurgen Surstedt, senior manager bij verzekeraar Interpolis, reikte de cheque op maandag 1 juni uit aan een blij verraste René, zijn vrouw Johanny en hun kinderen Damian (16), Bradley (14) en Caitlyn (6). 
 

Winactie

De winactie was onderdeel van de wooncampagne van Interpolis, die liep van januari tot en met mei 2015. Iedereen kon meedoen door een motivatie in te vullen op de website, waarom zij of juist iemand anders het verdiende om € 10.000, - verbouwingsbudget te winnen. Met de campagne maakte Interpolis bij het grote publiek onder meer bekend dat alle aanpassingen aan het eigen huis vanzelf zijn meeverzekerd voor dezelfde premie. Interpolis ontving 1761 inzendingen van mensen die kans wilden maken op het geldbedrag om zo hun persoonlijke woonwensen waar te kunnen maken.
 

Diversiteit

Veel motivaties gingen over ruimtegebrek en de wens om extra slaapkamers te creëren; bijvoorbeeld voor opgroeiende drielingen en samengestelde gezinnen. Andere beweegredenen waren financiële problemen waardoor achterstallig onderhoud aan het huis was ontstaan en de wens of noodzaak om de woning op te knappen. Ook waren er schrijnende verhalen van mensen, die hulpbehoevende familieleden langer thuis wilden houden. Om dit te realiseren waren er soms ingrijpende aanpassingen aan woningen nodig.
 

Criteria

De jury van Interpolis had de moeilijke taak om de uiteindelijke winnaar te kiezen. “We ontvingen veel aangrijpende en persoonlijke reacties. Dat raakt je behoorlijk.” vertelt Jurgen Surstedt. “We hanteerden een aantal criteria. Zo keken we naar de noodzaak voor een verbouwing en hoe mensen in een bepaalde situatie terecht waren gekomen. Ook hielden we aan dat met het budget de klus daadwerkelijk geklaard moest kunnen worden.”
 

Winnaar

Ook stuurde Johanny Meijer een reactie. Zo schreef ze, dat haar man bezig is met een megaverbouwing ten behoeve van hun drie gehandicapte kinderen, waarvan de jongste twee in rap tempo achteruitgaan en rolstoelafhankelijk zijn of nog worden. Ze maken twee slaapkamers en een badkamer op de begane grond. Johanny licht toe: “Ik wil mijn man een steuntje in de rug geven omdat hij naast zijn werk heel veel zelf doet in de aanbouw. We missen nog net dat laatste stukje budget om het helemaal naar onze wens af te maken. Deze prijs winnen lost onze medische problematiek niet op, maar het maakt het wel een stuk makkelijker."
 

Jury

Voor de Interpolis-jury was de motivatie van Johanny Meijer uiteindelijk een absolute winnaar. Jurgen Surstedt: “Ik ben blij dat we met het uitreiken van het bedrag aan René Meijer echt iets hebben kunnen betekenen. Met dit extra verbouwingsbudget kunnen ze hun aanbouw binnenkort afronden. Zo ontstaat een woonsituatie waarin Johanny haar drie kinderen thuis intensieve zorg kan blijven geven.”
 

Blijdschap

De dag nadat René en Johanny Meijer thuis werden verrast met de check van € 10.000,- aan verbouwingsbudget lieten ze Interpolis het volgende weten: “We kunnen het nauwelijks geloven. Langzaam komt het besef dat we echt gewonnen hebben. We hadden dit nooit verwacht. Het is zo onwerkelijk. We zijn er heel erg blij mee!”