LEIDEN,
22
januari
2018
|
10:10
Europe/Amsterdam

Interpolis Tulpen Top 10 met voeten in het water

In de proeftuin in Zwaagdijk staan vanaf deze week 10 excellente tulpenrassen klaar om afgebroeid te worden. Deze 10 toppers zijn genomineerd voor de Interpolis Tulpenprijs 2018. Niek Boon bestuurslid van de Vaktentoonstelling en organisator van de Interpolis tulpenprijs is enthousiast. “De deelnemers zijn stuk voor stuk serieuze ondernemers. Zij vroegen ons om de tulpen op water te zetten in plaats van potgrond. Want dat is de toekomst. “

Een mooi initiatief van de Vaktentoonstelling, vindt Willem Snoeker van Interpolis. “Kwaliteit produceren vraagt voortdurend aandacht. De sector is daar goed in. Samenwerken, kennis delen en vooruitgang boeken. Het gebruik van water is schoner en duurzamer dan potgrond. Door water en UV lampen te gebruiken, beperken ondernemers de risico’s rondom schimmels, bacteriën en virussen. Interpolis ondersteunt deze prijs voor de vierde keer en is trots op de tulpensector én op de 10 genomineerden”.

Interpolis Tulpen Top 10
De Interpolis Tulpen Top 10 bestaat uit geregistreerde rassen met een teeltoppervlakte tussen 0,5 en 5 hectare. Ze worden opgeplant bij Proeftuin Zwaagdijk . De 10 genomineerden voor de Interpolis Tulpen Prijs zijn: Bodybuilder van Borst Bloembollen BV, Dream Dance van Marax Tulips, Fire clay van G&K Reus, Honesty van BoLa Tulpenveredeling, Mercure Vertuco, Paul Mc Cartney van Remarkable, Red Stone van Marax Tulips, Replica van Hybris, Saami van Boots Quality Bulbs VOF en Tarzan van Borst Bloembollen BV.

Uitreiking Interpolis Tulpenprijs 23 februari in Zwaagdijk
Een onafhankelijke jury, bestaande uit een tulpenkweker, broeier, exporteur en teeltadviseur beoordeelt de cultivars. Zij bepalen wie de nummer 1 wordt en dus uitgebreid in het zonnetje wordt gezet. De winnaar wordt tijdens de Vaktentoonstelling op vrijdagavond 23 februari bekend gemaakt.

Vaktentoonstelling
In de bedrijfsgebouwen van Proeftuin Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost vindt van 22 tot en met 25 februari 2018 de vijfde editie van de Vaktentoonstelling plaats. Na het succes van 2017 is het programma uitgebreid. Dit maakt de Vaktentoonstelling een uitstekende ontmoetingsplaats voor vakgenoten en zakelijke relaties. De samenwerking van Interpolis en Vaktentoonstelling draagt hier stevig aan bij. Zie www.vaktentoonstelling.nl voor het programma.