22
september
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Interpolis steunt besluit KNHB verplicht stellen mondbeschermer

Tilburg, 22 september 2014 - 

​Interpolis steunt het besluit van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) om het dragen van een mondbeschermer verplicht te stellen. Dit besluit geldt voor alle categorieën spelers tijdens de door de bond georganiseerde wedstrijden en gaat van kracht per ingang van het seizoen 2015-2016. De KNHB adviseert om ook bij alle hockeyactiviteiten buiten georganiseerd wedstrijdverband de mondbeschermer (‘bitje’) te dragen. Het dragen van een individuele door de tandarts/-technicus vervaardigde mondbeschermer heeft de voorkeur.
 

Interpolis Hapdagen

Interpolis organiseert hapdagen op hockeyverenigingen waar hockeyers, tegen een gereduceerd tarief, een bitje kunnen laten aanmeten. Deze hapdagen worden georganiseerd in samenwerking met Sport Preventie Tand Letsel (SPTL) en tandartsen. Ook heeft Interpolis het afgelopen seizoen alle hockeyverenigingen van een gebitbeschermingspakket voorzien. Interpolis doet dit om de veiligheid en gezondheid op het hockeyveld te vergroten.
 

MeerHockey pakket

Daarnaast heeft Interpolis, samen met de KNHB,  een zorgverzekering met aanvullend pakket samengesteld voor KNHB-leden en hun gezin: het Interpolis MeerHockey-pakket. Naast een uitgebreide dekking voor tandheelkundige zorg voorziet dit pakket ook in specialistische zorg door een sportarts en vergoeding van sporthulpmiddelen zoals een brace.
 
Interpolis is sinds juni 2013 officieel partner van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond. Kijk op www.interpolis.nl/hockey voor meer informatie.