28
januari
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Interpolis spoort ondernemers aan wanbetaling te voorkomen

Tilburg, 28 januari 2014 - 

Interpolis schrikt ervan dat ondernemers steeds vaker met een onbetaalde rekening blijven zitten. In toenemende mate gaan wanbetalers vrijuit omdat het tarief op de rechtbank flink is gestegen. Volgens Interpolis kan verzekeren anders. Ook zonder rechtsbijstandverzekering moet een ondernemer tegen een betaalbaar tarief bij de rechter terecht kunnen

Onlangs berekende Interpolis dat het gemiddelde bedrag waarvoor een incassozaak wordt aangespannen € 6.000,- is. Uit die gesprekken met ondernemers blijkt dat zij niet alleen balen van de materiële schade, maar ook het vertrouwen een deuk krijgt. Als dan procederen zinloos is omdat het tarief niet in verhouding staat met het openstaande bedrag, dan voelt hij zich helemaal alleen staan.

Interpolis heeft als verzekeraar vaak succes met alternatieve oplossingen voor dit soort geschillen. Bijvoorbeeld door mediation of andere vormen van geschillen beslechting. De rechter komt er dan niet aan te pas. Dat betekent niet dat rechtszaken niet belangrijk zijn. De dreiging van een proces helpt om de niet betalende partij over de brug te laten komen. 

Het beste is natuurlijk wanbetaling voorkomen. Ondernemers kunnen zelf veel doen om problemen met debiteuren voor te zijn. Denk bijvoorbeeld aan het vooraf verifiëren van de kredietwaardigheid van een opdrachtgever. Ook moeten ondernemers niet te lang wachten voordat ze aan de bel trekken, ook al is het een vertrouwde opdrachtgever.” Deze tips en andere zijn te vinden op Interpolis.nl .
.