21
oktober
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Interpolis Schadehulp app 30.000 keer gedownload

, 21 oktober 2011 - 

TILBURG, 21 oktober 2011 - De Schadehulp applicatie die Interpolis eind 2009 introduceerde is 30.000 keer gedownload. Met deze applicatie wordt drie keer per week een eenzijdige autoschade direct mobiel afgehandeld. Klanten reageren positief, omdat de schadeafhandeling vlot verloopt.

Schademelden via mobiel werkt
Het Verbond van Verzekeraars introduceerde (deze link opent in een nieuw venster)Mobielschademelden.nl. Via Achmea participeert Interpolis in dit initiatief. Interpolis is blij met mobielschademelden.nl omdat het melden van schades waarbij twee verschillende verzekeraars zijn betrokken ook mogelijk wordt via mobiel (30% van alle schadeclaims op autoverzekeringen zijn tweezijdig). De Interpolis Schadehulp app wordt binnenkort aangepast. Bij een tweezijdige schade wordt de gebruiker direct doorgeleid naar Mobielschademelden.nl.

Service op locatie
De gebruiker van de Interpolis Schadehulp app kan na een autoschade direct noodhulpdiensten oproepen en kan op basis van zijn locatie schadediensten binnen de app aanspreken. Vervolgens kan de gebruiker het digitale schadeformulier invullen, foto's bijvoegen en naar Interpolis sturen. De GPS op de telefoon vult automatisch de locatie aan. In het overgrote deel van de schadegevallen in het verkeer (70%) is sprake van een eenzijdige situatie zonder tegenpartij en kan de schade met de Schadehulp op de iPhone ter plekke razendsnel worden afgehandeld. Geen papieren formulieren, uitzoeken waar je precies bent of het telefoonnummer van een schadebedrijf zien te vinden.

Gebruikers van een iPhone vinden de Interpolis Schadehulp app in de App Store. Gebruikers van een Android smartphones kunnen de Interpolis Schadehulp downloaden via de Android Market. De andere platforms waaronder Blackberry volgen later dit jaar.

 

.