24
augustus
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Interpolis presenteert mini-docu 'Het huis uit?'

Tilburg, 24 augustus 2015 - 

In samenwerking met documentairemaakster Jessica Villerius lanceert verzekeraar Interpolis op 8 september de online mini-docu: ‘Het Huis Uit?’. De korte film speelt in op het actuele zorgvraagstuk: “Hoe kunnen ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen?”

Sinds 1 januari 2015 wordt de opvang van ouderen in instellingen zo veel mogelijk beperkt. De vergrijzing neemt toe en de overheid stimuleert ouderen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Maar hoe doe je dat? Soms zijn aanpassingen niet genoeg en komt de zorg voor ouderen bij familieleden te liggen.

In de aangrijpende mini-docu ‘Het Huis Uit?’ staat de 54-jarige Hanneke centraal die op een bijzondere wijze de zorg voor haar dementerende moeder op zich heeft genomen. In de documentaire is in beeld gebracht hoe zij omgaat met de dagelijkse intensieve zorg en de keuzes die zij moet maken ten aanzien van de woonsituatie van haar moeder. De trailer van de film is te zien op www.interpolis.nl/eenveiligthuis.

Interpolis wil met deze documentaire bijdragen aan het maatschappelijke debat rondom de sociale zorg van de toekomst. Interpolis gaat naar aanleiding van de documentaire in gesprek met belanghebbenden zoals Mezzo (De Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg), hoogleraren en politici om inzicht te krijgen in de problemen. Doel van Interpolis is om met concrete oplossingen mensen te helpen, zodat zij op een veilige manier, zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.