11
februari
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Interpolis op bezoek bij haar Raad van Kinderen

Tilburg, 11 februari 2015 - 

Leerlingen van groep 8 van basisschool Pieter Wijten in Waalwijk vormen sinds november 2014 de Raad van Kinderen van Interpolis. De Raad van Kinderen is een initiatief van de Missing Chapter Foundation en Unicef Nederland en geeft kinderen een stem in hun eigen toekomst door een gelijkwaardige dialoog te faciliteren tussen organisaties en scholen.

Interpolis heeft haar Raad van Kinderen gevraagd te helpen met het vraagstuk: “Wat heb je nodig voor een fijn leven?”.  De Raad van Kinderen doet nu twee maanden onderzoek naar deze vraag. Medewerkers van Interpolis gingen op bezoek bij hun Raad van Kinderen om te kijken hoe onderzoek verliep.

Fijn leven

Door dit vraagstuk aan de Raad van Kinderen voor te leggen wil Interpolis inzicht krijgen in de wensen, behoeften en frisse ideeën van hun jonge stakeholders, welke rol een verzekeraar daarin kan spelen en hoe deze kan bijdragen aan een fijn leven, voor zowel kinderen als volwassenen. Wat vinden ze belangrijk in het leven? Wat hebben ze nodig zich fijn te voelen? Wie en wat kan daar allemaal aan bijdragen en wat zouden ze er voor over hebben?
 

Verassende thema's

Vrede en veiligheid, een dak boven je hoofd, WIFI en gezondheid zijn enkele van de sub-thema’s die naar boven kwamen in relatie tot een fijn leven. Tijdens de dialoogsessie op 26 maart presenteert de Raad van Kinderen hun bevindingen en gaan ze verder in gesprek met de directie van Interpolis om de beweegredenen achter deze sub-thema’s te delen. Prinses Laurentien, oprichter en directeur van Missing Chapter Foundation en oorspronkelijke initiatiefnemer van de Raad van Kinderen, zal de dialoogsessie leiden. Na de dialoogsessie zal Interpolis reflecteren over de input van de kinderen en bij hen terugkoppelen wat ze wel en niet met de ideeën gaan doen en de keuzes ook toelichten.

 

WIFI

Of het nu gaat over gezondheid, veiligheid of onderdak; over 1 ding zijn de kinderen het eens: de aanwezigheid van WIFI is logisch en belangrijk. Terwijl de volwassenen zich afvragen of de manier van communiceren is veranderd door het gebruik van WIFI, is het voor de kinderen een vanzelfsprekendheid in de wereld waarin we leven; met alle gevolgen van dien over hoe ze met elkaar omgaan en wat wel en niet privé is. 
 

Toekomst

Na afloop van het bezoek reageerden de kinderen enthousiast: “We vinden het leuk dat jullie echt naar ons luisteren!”. En ook Interpolis is trots op deze samenwerking. Adriaan van Engelen, directiesecretaris van Interpolis: “Kinderen bekijken zaken vanuit een ander perspectief. Ze durven stelling te nemen en zijn oorspronkelijk in het bedenken van oplossingen. Daar kunnen veel bedrijven en dus ook Interpolis nog wat van leren. Met de hulp van de Raad van Kinderen krijgen we belangrijke input op de vraag of we nu en in de toekomst klanten goed helpen bij hun risico’s. Bijzonder waardevol!”. De oplossing van het dilemma kan belangrijke gevolgen hebben voor de hele organisatie en bedrijfsvoering.

 
 

 

 

Voor vragen over de Raad van Kinderen kunt u contact opnemen met Zita Luna, +31 6 24 83 82 92