11
december
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Interpolis maakt onderling delen van zorgdekkingen mogelijk

,  - 

Tilburg, 11 december 2013 - ​Als gezinnen zorgkosten zoals fysiotherapiebehandelingen delen, kan dat vele honderden euro’s per gezin per jaar schelen. Jaarlijks gaat 22% van de Nederlanders naar de fysiotherapeut. Regelmatig is de hoeveelheid behandelingen per persoon onvoldoende gedekt in een aanvullende zorgverzekering en moet er bijbetaald worden. Daarom introduceert Interpolis: onderling delen.

“Onze klanten willen graag ongebruikte fysiobehandelingen kunnen overdragen aan gezinsleden. Daar zijn we het mee eens en hebben dit in onze aanvullende verzekering verwerkt”, aldus Rene Voets, sr manager Zorg van Interpolis. “Door gezinsleden onderling hun behandelingen te laten delen, krijgen onze klanten meer waar voor hun geld. Waardoor we de toenemende zorgkosten per gezin terugdringen en meer toegevoegde waarde bieden binnen bestaande dekkingen.” Dit is een van de manieren waarop Interpolis aan de buitenwereld laat zien dat verzekeren écht anders kan.

Als eerste verzekeraar in Nederland heeft Interpolis deze methode om zorgvoorzieningen te delen binnen het gezin opgenomen in de MeerZeker polis. Met name Nederlanders tussen de 35 en 65 jaar zijn frequente bezoekers van de fysiotherapeut. Lage rugpijn, nekklachten en rugklachten zijn de top drie meest voorkomende aandoeningen. Meer dan 41% gaat naar de fysiotherapeut zonder doorverwijzing van de huisarts. Jaarlijks wordt er in Nederland  1.4 miljard euro aan fysiotherapie besteed.

Wat Interpolis betreft is dit een eerste stap in het delen van dekkingen binnen het gezin. De verzekeraar wil dit in de toekomst meer dekkingen en behandelingen onderling uitwisselbaar maken. En zelfs voor bredere doelgroepen, waaronder studentenhuizen of sportclubs.