28
mei
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Interpolis introduceert standaard garantie tegen onderverzekering op woonhuis- en inboedelverzekeringen.

Tilburg, 28 mei 2014 - 

Wie zijn woonhuis of inboedel bij Interpolis verzekert, krijgt standaard garantie tegen onderverzekering zonder voorwaarden. De inboedelwaardemeter behoort daarmee tot het verleden. Ook het opgeven van allerlei specifieke kenmerken van de woning is niet langer nodig.

Aan de hand van postcode en huisnummer wordt de premie automatisch berekend. Basis voor die berekening zijn openbare gegevens over de woning, zoals bouwjaar, inhoud en type.

De nieuwe manier van premieberekening is niet alleen eenvoudiger, maar zorgt er ook voor dat de premie beter is afgestemd op de persoonlijke situatie van de klant. Deze verandering is onderdeel van de vernieuwing die Interpolis doorvoert op de Woonhuisverzekering en de Inboedelverzekering. Ook past de verzekeraar een beperkt aantal voorwaarden en dekkingen aan. Hierdoor zijn de verzekeringen makkelijker online af te sluiten en door de klant zelf te beheren. De Consumentenbond geeft Interpolis voor zijn nieuwe verzekeringen een 7,8 (inboedel) en een 7.9 (opstal). Zo blijkt uit de woonhuisverzekeringen test die op 27 mei verschijnt.

De Interpolis Alles in één Polis® met 1,2 miljoen verzekerden bestaat al meer dan 15 jaar. Behalve de woonhuisverzekeringen worden ook de BuitenDeDeur verzekering en aansprakelijkheidsverzekering aangepast. De andere verzekeringen op de Alles in één Polis volgen later.
.