Tilburg,
09
februari
2017
|
09:00
Europe/Amsterdam

Interpolis introduceert SlimOpWeg Hulp

Innovatieve oplossing maakt je auto smart om de kans op pechgevallen te verminderen

Per jaar worden er zo’n 1,2 miljoen gevallen van autopech geteld – een kwart van alle Nederlandse automobilisten. Interpolis introduceert de SlimOpWeg Hulp als een middel om het aantal pechgevallen terug te dringen. Bovendien stimuleert de SlimOpWeg Hulp, een veilige en kostenbesparende rijstijl en dat merkt de automobilist in zijn of haar portemonnee.

Het ‘brein’ van de SlimOpWeg Hulp is een dongel die de technische staat van de auto uitleest. Bij problemen of falende apparatuur krijg je automatisch een melding op de smartphone. In veel gevallen is dat voordat de pech zich manifesteert, want voorkomen is beter en doorgaans goedkoper dan genezen. SlimOpWeg Hulp houdt bijvoorbeeld continue de acculading in de gaten en waarschuwt je ruim voordat de accu de geest geeft, maar weet ook wanneer het tijd is om een garageafspraak te maken voor een grote beurt of APK-keuring. Daarmee is deze slimme dongel de ideale bijrijder: hij leidt niet af, maar helpt de bestuurder wel beter en veiliger te rijden.

Soms is autopech niet te voorzien. Het overkomt je altijd onverwachts en kan tot gevaarlijke verkeerssituaties leiden. In die gevallen is het een geruststellende gedachte dat SlimOpWeg Hulp meer is dan alleen een hightech-gadget. Kom je onverhoopt toch langs de kant van de weg te staan, dan is de pechhulpdienst met een druk op de knop in je app direct beschikbaar via de Eurocross alarmcentrale. De app informeert je ook over garages in de nabijheid, en bij een Euromaster-garage krijgt je twintig procent korting op de onderdelen.

Meest voorkomende autopechgevallen:

1. Accuproblemen
2. Lekke band
3. Koppelingsproblemen
4. Mankementen in motormanagement
Bron: Eurocross

De SlimOpWeg-dongel verzamelt data van diverse auto-onderdelen, maar ook van het rijgedrag. De bestuurder krijgt inzichtelijke feedback over rijstijl en brandstofgebruik. Dat helpt om slimmer en economischer te rijden. Een essentieel verschil tussen deze dongel en die van bijvoorbeeld andere verzekeraars, is dat alle verzamelde gegevens in het geval van SlimOpWeg strikt privé blijven. De klantprivacy is dus te allen tijde gewaarborgd. SlimOpWeg Hulp is een van de innovatieve oplossingen waarmee Interpolis de verkeersveiligheid in Nederland wil vergroten. Het maakt onderdeel uit van het meerjarige autoprogramma SlimOpWeg. Vorig jaar lanceerde Interpolis in dit kader de AutoModus app om mobiel gebruik achter het stuur terug te dringen en de revolutionaire VR-trainingsapp WegWijs VR.

Bekijk de video met uitleg over de SlimOpWeg Hulp: