16
april
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Interpolis introduceert ‘MijnZorgverbruik’: 24/7 inzicht in zorguitgaven

Tilburg, 16 april 2014 - 

Vanaf vandaag kunnen klanten met een zorgverzekering bij Interpolis online hun zorgverbruik inzien. Klanten loggen met hun DigiD in op Interpolis.nl. Vervolgens krijgen zij op MijnZorgverbruik een beeld van alle kosten die bij zorgverleners zijn gedeclareerd, wat er is vergoed en wat men zelf moet betalen. Ook kan men zien wat de stand van het eigen risico is en welke zorg er tot dan toe is verbruikt.

De zorgkosten worden getoond om meer inzicht te geven in het totale zorgverbruik. Niet alleen wat onze klanten zelf hebben gedeclareerd, maar ook wat door zorgverleners bij ons wordt gedeclareerd. Interpolis wil hier graag transparant in zijn. Een bijkomend voordeel van dit inzicht is dat klanten voor het komende jaar beter kunnen bepalen of de zorgverzekering nog bij hen past. Of het Eigen Risico omlaag of juist omhoog moet, en of een aanvullende verzekering wel of niet nodig is.

Zorgverzekeringen zijn best complex. Daarom wil Interpolis uitleg geven over hoe het nu precies zit. Inzicht in zorgverbruik is daarbinnen een belangrijk component. Interpolis is namelijk van mening dat alles verzekeren geen oplossing is. Ook als het gaat om zorg. Zodra men meer inzicht heeft in verbruik en kosten, kan men beter een afweging maken wat wel, en wat niet te verzekeren.