16
juli
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Interpolis intermediair gefaseerd over naar Avéro Achmea

, 16 juli 2009 - 

TILBURG, 16 JULI 2009 - De onafhankelijke assurantietussenpersonen die met Interpolis zaken doen stemmen in met een geleidelijke overgang naar Avéro Achmea. Bijna alle vijfhonderd tussenpersonen die producten van Interpolis verkopen gaan over naar dit onderdeel van het Achmea concern. De overgang gaat ongeveer twee jaar duren. Interpolis zal op termijn alleen nog verkrijgbaar zijn bij de Rabobank. 

Met de assurantietussenpersonen is afgesproken dat een product van Interpolis uit hun schap verdwijnt als Avéro Achmea een vergelijkbaar product beschikbaar heeft. Voor de Interpolis Alles in één Polis® is dat inmiddels zo ver. Voor de zakelijke markt komen de eerste producten vanaf volgend jaar beschikbaar. Een aantal producten van Interpolis (alleen voor de zakelijke markt) wordt nog tot 2011/2012 via de assurantietussenpersonen verkocht. 

De overgang van de assurantietussenpersonen van Interpolis binnen het Achmea concern is een gevolg van de fusie tussen Interpolis en Achmea (2006). Toen is de strategische keuze gemaakt om voor ieder distributiekanaal en hun klanten een eigen divisie met een eigen merk in te richten. Zo zorgt Achmea ervoor dat de bediening optimaal is afgestemd op de specifieke behoeften van dat kanaal. Interpolis en de Rabobank zullen met elkaar nieuwe concepten voor de klanten van de bank ontwikkelen. 

.