26
oktober
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Interpolis in TROS Radar

,  - 

Tilburg, 26 oktober 2010 - In de uitzending van maandag 25 oktober 2010 nam TROS Radar het herstel van autoruitschades onder de loep. Radar constateert dat de prijsverschillen tussen de autoruitherstellers groot zijn en verwijt verzekeraars dat zij hun klanten naar de dure autoruitherstellers sturen. Interpolis was in de studio om een toelichting te geven.

 

Grote autoruitherstellers

Interpolis werkt samen met drie grote autoruitherstellers: Carglass, Autotaalglas en Glasgarage. Die samenwerking levert korting op. Deze korting wordt doorgegeven aan de klanten van Interpolis. Wanneer zij hun schade laten repareren bij één van deze drie autoruitherstellers dan heeft dit geen gevolgen voor het aantal schadevrije jaren van de verzekerde.

 

FOCWA of BOVAG

Klanten kunnen ook naar andere bedrijven gaan om hun autoruitschade te laten repareren op kosten van hun verzekering. De enige voorwaarde die Interpolis stelt aan die bedrijven is dat ze aangesloten zijn bij FOCWA of BOVAG. Omdat er met deze bedrijven geen kortingsafspraken zijn, wordt het aantal schadevrije jaren van de verzekerde bevroren voor dat jaar. Bij deze twee organisaties zijn ongeveer 8.000 autoruitherstellers in Nederland aangesloten. Afgelopen zomer stuurde Interpolis zijn klanten hierover een brief waarin ook stond ook dat nota’s van bedrijven die niet aangesloten zijn, niet meer worden uitbetaald.

 

Kaf van het koren

Interpolis voerde dit beleid in omdat de verzekeraar werd geconfronteerd met een wildgroei van aanbieders van autoruitherstel. Steeds vaker werden klanten niet goed geholpen. Bovendien schoten de prijzen omhoog. Door de samenwerking met de drie grote autoruitherstellers en de eis dat bedrijven aangesloten moeten zijn bij de FOCWA / BOVAG wil Interpolis het kaf van het koren sc­heiden. Dit is nodig om te voorkomen dat onze klanten de dupe worden van slechte reparaties of dat wij reparaties moeten betalen die nooit zijn uitgevoerd.

Radar
In de uitzending toonde Radar een kleine steekproef onder autoruitherstellers. Uit deze steekproef kwam naar voren dat verzekeraars bedrijven die goed werk leveren tegen een lage prijs, links laten liggen. Interpolis neemt dit serieus. Hoewel uit eigen onderzoek blijkt dat de partijen met wie wordt samengewerkt goed werk leveren tegen een redelijke prijs, gaat de verzekeraar dit verder onderzoeken..

Veelgestelde vragen

 

Klopt het dat de klanten van Interpolis alleen nog naar de autoruitherstellers mogen die door Interpolis zijn geselecteerd?

Interpolis werkt samen met drie grote autoruitherstellers: Carglass, Autotaalglas en Glasgarage. Die samenwerking levert korting op. Deze korting wordt doorgegeven aan de klanten van Interpolis. Wanneer zij hun schade laten repareren bij één van deze drie autoruitherstellers dan is die schade niet van invloed op het aantal schadevrije jaren. Maar onze klanten kunnen ook naar andere bedrijven. De enige voorwaarde die wij stellen aan die bedrijven is dat ze aangesloten zijn bij FOCWA of BOVAG. Omdat er met deze bedrijven geen kortingsafspraken zijn, telt dat jaar niet mee als schadevrij jaar. Bij deze twee organisaties zijn ongeveer 8.000 autoruitherstellers in Nederland aangesloten.

 

Waarom deze beleidsverandering?

Wij werden geconfronteerd met een wildgroei van aanbieders. Hierdoor werd een deel van onze klanten niet goed geholpen. Bovendien schoten de prijzen omhoog. Door bedrijven uit te sluiten die niet zijn aangesloten bij Focwa en Bovag wil Interpolis het kaf van het koren sc­heiden. Dit is nodig om te voorkomen dat onze klanten de dupe worden van slechte reparaties of dat wij reparaties betalen die nooit zijn uitgevoerd.

 

Radar zegt dat de kleine herstellers veel goedkoper zijn. Wat doet Interpolis met dit gegeven?

In de uitzending toonde Radar een kleine steekproef onder autoruitherstellers. Uit deze steekproef kwam naar voren dat klanten met hun autoruitschades bij kleine autoruitherstellers soms veel goedkoper uit zijn. Interpolis neemt dit serieus. Hoewel uit eigen onderzoek blijkt dat de partijen met wie wordt samengewerkt goed werk leveren tegen een redelijke prijs, gaat Interpolis dit verder onderzoeken.

 
.