18
november
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Interpolis houdt zorgpremie betaalbaar door slim om te gaan met verzekeren

Tilburg, 18 november 2015  -  ​Als je alleen verzekert wat je zelf niet kunt betalen, dan kan de zorgpremie laag blijven, stelt verzekeraar Interpolis. Ook komend jaar houdt de verzekeraar de basispremie betaalbaar. Zo biedt Interpolis een basisverzekering aan van € 98,50 per maand op basis van een wettelijk verplicht eigen risico van € 385,-

 

​De zorgpremie is na de hypotheek of huur voor veel mensen één van de belangrijkste maandelijkse kostenposten in het huishouden. “Kijk kritisch naar wat je echt niet kunt betalen, dure spoedeisende hulp in het buitenland bijvoorbeeld”, adviseert Arné van den Boom, directeur van Interpolis. “Aanvullende verzekeringen zijn er voor onvoorspelbare kosten die niet door de basisverzekering worden vergoed maar te hoog zijn om zelf te betalen. Zo kun je voor een bril of reisvaccinaties beter sparen. Die kosten kun je zien aankomen. Daarom biedt Interpolis in haar aanvullende polissen kwaliteitsdekkingen waar mensen veel behoefte aan hebben. Zo is de vergoeding voor orthodontie verhoogd en wordt een beugel voor kinderen in de MeerZeker-polis tot € 2000 vergoed.”
 

Wel zo slim: fysio-behandelingen delen

Ook het delen van behandelingen voor fysiotherapie binnen de aanvullende verzekering ´MeerZeker´ houdt de zorgkosten laag. De 24 behandelingen kunnen binnen een gezin onderling verdeeld worden tussen twee volwassenen. Een simpele maar glasheldere gedachte. “Wij geloven dat verzekeren echt anders kan. Vroeger wilde iedereen alles verzekeren. Dat is heus niet nodig. Samen met onze klanten zoeken wij naar oplossingen die de zorg betaalbaar houden“, aldus Van den Boom.
 

Nieuwe zorgpremies 2016

In 2016 is de premie van de Interpolis ZorgActief® basisverzekering € 98,50 per maand, op basis van een wettelijk verplicht eigen risico van € 385,-. Op jaarbasis stijgt de basisverzekering met € 4,55 per maand ten opzichte van de premie van vorig jaar. De premie bedraagt €80, - per maand bij een vrijwillig eigen risico van € 500,-.
 
De aanvullende zorgverzekeringen van Interpolis hebben de volgende premies:
ZonderMeer: vanaf € 4,50
MeerZeker: vanaf € 10,67
ZonderZorgen: vanaf € 16,30