17
december
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Interpolis helpt geblesseerde sporters snel weer op de been

Tilburg, 17 december 2015  -  ​Jaarlijks lopen zo’n 4,7 miljoen sporters in Nederland blessures op. De gerelateerde kosten voor directe zorg en ziekteverzuim bedragen 1,4 miljard euro. De beste kennis over een blessure is daarom niet alleen voor de patiënt, maar ook voor de medische wereld en het bedrijfsleven van belang. Interpolis introduceert de service SportsDoc van BestDocters, waarmee sporters toegang hebben tot de beste specialisten ter wereld.

 

Hoe het werkt

Wanneer een sporter een blessure oploopt, kan hij via Interpolis aan Best Doctors vragen om informatie van een internationale expert op het gebied van de aandoening en met specifieke ervaring in het adviseren van sporters. Deze informatie krijgt hij binnen enkele werkdagen, betrouwbaar en persoonlijk. Een diepgaande second opinion op het gebied van diagnose en behandeling kan vervolgens eenvoudig worden geregeld, zodat een patiënt zeker is van de beste weg naar herstel.

Eigen ervaring Lidewij Welten

Tophockeyster Lidewij Welten weet uit ervaring hoe belangrijk het is om toegang te hebben tot de beste medische zorg en informatie. “Ik had jarenlang last van een aanhechting in mijn bil. Ondanks goede medische zorg bleef ik hier last van houden. Hoewel op een MRI niets was te zien, vertrouwde ik het niet en heb ik een second opinion aangevraagd. Daar werd uiteindelijk wel de oorzaak van mijn blessure gevonden. Na vier maanden behandeling kon ik weer pijnvrij sporten.” Als topsporter moet Welten goed voor haar lichaam zorgen. “Ik heb toegang tot goede medische zorg en kan relatief gemakkelijk een second opinion aanvragen als ik twijfels heb. Heel belangrijk, want je kent zelf je lijf toch het beste. Daarom ben ik blij dat hockeyers via Interpolis nu gratis toegang hebben tot SportsDoc. Zodat ook zij kunnen rekenen op een snelle en goede second opinion. Want een langdurige blessure, dat wil je altijd voorkomen!”

SportsDoc

Met BestDocters biedt Interpolis een pakket aan diensten waarmee je een beroep kunt doen op de kennis van deskundigen om de juiste diagnose, behandeling en zorg te krijgen. SportsDoc is een combinatie van bestaande diensten van Best Docters; snel juiste medische informatie over een aandoening en een internationale medische second opinion. Interpolis biedt SportsDoc aan in de speciale MeerHockey-polis, maar is ook toegankelijk via de overige aanvullende ZorgActief-verzekeringen. “We zijn erg blij dat we deze specifieke dienst kunnen aanbieden. We zien een toename in het aantal sportblessures, ook bij jongeren. Daar zijn verschillende redenen voor en SportsDoc biedt een prachtige oplossing!” aldus René Voets van Interpolis.

.