Leiden,
10
januari
2018
|
15:47
Europe/Amsterdam

Interpolis feliciteert Royal Lemkes met het winnen van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2018

Samenvatting

Op woensdag 10 januari is deze prijs uitgereikt in de Keukenhof in Lisse. De prijsuitreiking stond in het teken van ‘samenwerken voor een duurzaam resultaat’. Het familiebedrijf Royal Lemkes won deze prestigieuze prijs door hun durf, daadkracht en doorzettingsvermogen. Interpolis is trots op deze ondernemers!

Royal Lemkes: elke dag kan beter
Lemkes is een toonaangevende leverancier van planten en aanverwante diensten aan grootschalige retail in Europa.De mensen van Royal Lemkes ondernemen en communiceren met een groen hart en geloven dat planten bijdragen aan een beter leven, vitale business en een gezonde en groene wereld. Duurzaamheid zit in het DNA van dit familiebedrijf. Niet winstmaximalisatie, maar de ambitie om het verschil te maken met thema’s ‘Planet’ en ‘People’ is de drijfveer. Elke dag kan beter, volgens het LEAN-principe.

De jury: ‘De ondernemers nemen initiatief en tonen hun verantwoordelijkheid voor veel projecten die het bedrijf en de keten duurzamer maken. Royal Lemkes gaat duurzame relaties aan met hun leveranciers en klanten, beperkt haar eigen footprint en heeft een uniek personeelsbeleid. Het bedrijf heeft een sterke bedrijfsidentiteit en is daarmee een voorbeeldfunctie voor de sector'.

Innovatie, durf, daadkracht en doorzettingsvermogen nodig
De Nederlandse tuinbouw speelt een belangrijke rol op de wereldmarkt en staat voor de uitdaging om die sterke positie te handhaven. Dit vraagt van de ondernemers innovatiekracht, durf, daadkracht en doorzettingsvermogen. De 3 genomineerden spelen allemaal met visie in op de snel veranderende maatschappij waarbij duurzaamheid en economie goed samengaan. Er is een continue stroom aan innovaties en de ondernemers werken samen met partners om ook als sector beter te worden. De genomineerde kandidaten ontwikkelen en delen deze kennis. Goed voor de ondernemers, goed voor de sector.

Over de Tuinbouw Ondernemersprijs
De Tuinbouw Ondernemersprijs is de ondernemersprijs van de sector die jaarlijks wordt toegekend door de Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs. Ondernemingen en ondernemers die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking voor de Tuinbouw Ondernemersprijs. Het doel van de Stichting is om bekendheid te geven en belangstelling te wekken voor de positieve en innovatieve ontwikkelingen in de Nederlandse tuinbouwsectorDe stichting wordt gedragen door: Interpolis, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Flynth adviseurs en accountants, Ministerie van Economische Zaken, Rabobank, HPP Exhibitions en Vakblad Bloemisterij / De Boomkwekerij.