04
maart
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Interpolis erkent aansprakelijkheid schietincident Tubbergen

Tilburg, 04 maart 2014 - 

In de eerste aflevering van een nieuw seizoen van het RTL programma Pro Deo neemt Martijn Krabbé het op voor de slachtoffers van een schietincident dat vijf jaar geleden plaatsvond tijdens een feest van het schuttersgilde Tubbergen. Door enkele verkeerde handelingen van de schutter kwam er een schot hagel terecht in het publiek. Onder de slachtoffers is een vijfjarig meisje dat blijvend gehandicapt raakte. 

Aansprakelijkheid

Interpolis, verzekeraar van het Schuttersgilde Tubbergen, wees indertijd aansprakelijkheid af. De zaak is opnieuw bekeken nadat advocaat Korvinus bij Interpolis aanklopte. De verzekeraar kwam tot de conclusie dat de focus indertijd te veel op de vraag lag of de vergunningen wel in orde waren. Hierdoor zijn enkele cruciale aspecten onderbelicht gebleven. Inmiddels is er met de slachtoffers en hun belangenbehartigers overeenstemming over hoe de schade wordt geregeld.

Zwaar stempel 

Interpolis is zich ervan bewust dat de emotionele schade en het lichamelijk letsel een zwaar stempel drukt op de levens van de slachtoffers. De verzekeraar hoopt dat de vergoeding van de schade helpt het ongeluk verder te verwerken en de blijvende gevolgen beter te dragen. Dat het zo lang duurde voordat Interpolis overging tot de erkenning van de aansprakelijkheid van het Schuttersgilde, wordt door de verzekeraar betreurd.   

.