24
oktober
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Interpolis en Rabobank winnaars MT Finance-onderzoek

Tilburg, 24 oktober 2012 - 

Nederlandse bedrijfsbestuurders sluiten bij voorkeur hun verzekeringen bij Interpolis af. Bankieren doen ze het liefst bij de Rabobank. Dat blijkt uit de MT Finance 2012, een publicatie van Management Team.
 

Vertrouwen

Arné van den Boom, directeur Interpolis, is blij dat Interpolis samen met de Rabobank als winnaar uit de bus komt. “Interpolis is al meer dan tien jaar geleden begonnen met het wegnemen van wantrouwen door zelf vertrouwen te geven en schade snel op te lossen. Nu helpen we onze klanten door ze op een andere manier naar verzekeren te laten kijken. We vinden dat verzekeren niet de enige oplossing is om met risico’s om te gaan. Je kunt beter eerst kijken welke risico’s je zelf kunt dragen en welke je met preventiemiddelen kunt beperken. Als het om zorg­verzekeringen gaat dan wijzen we erop dat er ook zaken zijn waarvoor je beter kunt sparen. We geven een nieuwe invulling aan Glashelder en dat slaat aan.”
 

Relatiebankieren

In een reactie op de onderzoeksresultaten zoekt Piet Moerland, voorzitter van de raad van bestuur van de Rabobank, de verklaring voor het succes in het relatiemanagement van de bank. “Bankieren is voor mij in de kern relatiebankieren. Daarbij investeer je in elkaar in goede en in slechte tijden. Ik denk dat klanten dat van ons waarderen. Wij zitten bovendien dicht op onze klanten. We kennen ze goed, kennelijk slagen wij daar redelijk in en dat willen we zo houden. Tot slot is bankieren ook een nuchter vak. Wij moeten ons werk goed en professioneel blijven doen, wat er ook gebeurt. Ik denk dat we ook daarin goed slagen.”
 
Ook andere merken van Achmea vielen in de prijzen. Syntrus Achmea kreeg een derde plaats in de categorie Pensioenen en Achmea zelf eindigde als derde in de categorie Verzekeringen. De MT Finance 2012 verschijnt op donderdag 25 oktober. Vanaf dan is ook het interview met Arné te lezen. Meer informatie over de MT Finance 2012 is te vinden op www.mt.nl.
.