10
januari
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Interpolis en Onze Buurt Veilig

, 10 januari 2011 - 

Tilburg, 10 januari 2011 - Samen werken aan veilig wonen en ondernemen, dat is Onze Buurt Veilig. Een uniek initiatief waarin bewoners en ondernemers in een buurt samenwerken met vier organisaties: Interpolis, Rabobank Tilburg en omstreken, de gemeente Tilburg en politie Midden- en West Brabant.

Met Onze Buurt Veilig zitten bewoners en ondernemers zelf aan het stuur als het gaat om hun veiligheid en het zorgen voor een prettige woon- en werkomgeving. Zij weten immers het beste wat er speelt in hun wijk. Via de site Onze Buurt Veilig kunnen bewoners en ondernemers hun ideeën, plannen, ergernissen, problemen en hopelijk zelfs oplossingen delen.

Met dit initiatief wil Interpolis bijdragen aan een veiliger Nederland, door problemen te voorkómen in plaats van oplossen. De risico's waarop wij ons richten bestaan niet alleen binnenshuis, maar in de hele omgeving van wijkbewoners. Onze Buurt Veilig draait om de hele buurt, met iedereen die er woont en werkt. Daarom bieden we hier onze kennis aan over risico's en hoe je die kunt voorkomen. Onze Buurt Veilig draait sinds september 2009 in de wijk De Besterd en startte in februari 2010 in 't Zand in Tilburg. In januari 2011 zijn daar meerdere wijken in Tilburg bijgekomen: de binnenstad, de Kruiden- Kleurenbuurt van het Wandelbos, de Trouwlaan/Uitvindersbuurt en Stokhasselt.

 
.