Tilburg,
09
juni
2016
|
13:55
Europe/Amsterdam

Interpolis en Homewizard slaan handen inéén

Om de veiligheid van mensen in en om het huis te bevorderen introduceert Interpolis in samenwerking met HomeWizard het ‘ThuisVeilig pakket’; een innovatieve oplossing die een bijdrage levert aan het voorkomen van schades in de woning. Interpolis biedt dit pakket, vanaf juni 2016, als eerste ‘ThuisMeester’ oplossing exclusief aan haar klanten aan. Ook onderzoekt de verzekeraar of klanten zich met deze digitale toepassing veiliger voelen en of het de veiligheid daadwerkelijk vergroot.

Slimme oplossingen

Nederland wordt steeds veiliger. Toch voelen mensen zich niet altijd veilig. Zo wordt er nog dagelijks ingebroken, ontstaat er brand of hebben mensen waterschade in en om het huis. Om dit soort schades significant te verminderen, zocht Interpolis met HomeWizard BV, een Nederlands bedrijf dat voorloper is op het gebied van huisautomatisering, naar een slimme oplossing. Samen ontwikkelden zij het ‘ThuisVeilig pakket’; een eerste ThuisMeester oplossing van Interpolis. Het bestaat uit een slimme rook- en watermelder en een slimme lamp tegen inbraak. De gebruiker ontvangt via een app een seintje op zijn of haar smartphone bij rook of als er water lekt. Ook kan de lamp op afstand via de app worden bediend. Zo blijven mensen in contact met hun huis, waar ze ook zijn, uit of thuis. En dat is wel zo veilig.

Experiment

Vanaf 1 juni 2016 tot 1 januari 2017 houdt Interpolis een experiment onder klanten met deze eerste Interpolis ThuisMeester oplossing. Zo’n 10.000 mensen die in deze periode een Inboedel -en Woonhuisverzekering afsluiten kunnen meedoen aan het experiment. Zij ontvangen dan deze ThuisMeester oplossing ter waarde van € 199,-. Door middel van vragenlijsten onderzoekt Interpolis of zij zich na installatie van het systeem echt veiliger voelen. Ook gaat Interpolis monitoren of het schades in en om de woning voorkomt. Op basis van de resultaten, bekijkt Interpolis of en hoe deze oplossing gekoppeld kan worden aan haar verzekeringsproducten. Dit is de eerste ThuisMeester oplossing waarmee Interpolis een experiment opstart.

Toekomst

Interpolis werkt op dit moment aan meerdere innovatieve ThuisMeester oplossingen om samen met haar klanten de veiligheid in en om het huis te vergroten. Zo wordt met HomeWizard gekeken naar mogelijke verdere uitbreiding van het systeem, met een focus op producten die de veiligheid van de leefomgeving verbeteren. Deze eerste ThuisMeester oplossing van Interpolis is ook los verkrijgbaar in de preventiewinkel van Interpolis voor €199. Er kan uitgebreid worden met extra losse rookmelders (€49), watermelders (€39) en slimme LED lampen (€19).