Tilburg,
11
april
2016
|
16:32
Europe/Amsterdam

Interpolis-campagne helpt: ‘Heel Nederland in de AutoModus’

Do en Lange Frans houden mobielvrije Battle op Radio 538

Zangeres Do en hiphop artiest Lange Frans houden op donderdag 14 april een Battle tegen elkaar. Hierbij gaan zij liftend door Nederland om met de AutoModus app zo veel mogelijk mobielvrije kilometers te verzamelen. Met deze wedstrijd, die te volgen is op Radio 538 en via social media van Radio 538, vraagt het duo aandacht voor de gevaren van smartphonegebruik achter het stuur. De Battle vormt het hoogtepunt van de Interpolis- autocampagne: ‘Heel Nederland in Automodus’. Doel van Interpolis is om met slimme oplossingen, zoals de AutoModus app, het verkeer veiliger te maken en verkeersschades met 25 % terug te dringen.

De Battle

Om 9.30 uur geven Interpolis-directeur Arné van den Boom en Rabobank Tilburg-directeur Chantal Rademakers aan Do en Lange Frans het startsein voor De Battle op het hoofdkantoor van Interpolis in Tilburg. Vanaf daar is het aan de artiesten om zoveel mogelijk lifts en daarmee een maximaal aantal mobielvrije kilometers, te verzamelen. Per lift mogen ze ten hoogste 25 kilometer meerijden. Voor vertrek installeren de artiesten de AutoModus app op de telefoon van de bestuurders. De artiest die zich om 21.30 uur bij Radio 538 in Hilversum meldt met de meeste mobielvrije kilometers is de winnaar. Hij of zij geeft dezelfde avond live in de uitzending van ‘de Avondploeg’, met Daniel Lippens en Ivo van Breukelen, een concert. Eén van de automobilisten die de artiesten een lift heeft gegeven, wint een thuisconcert van de winnaar. De Battle is gedurende de dag te volgen via updates op Radio 538 en via social media van Radio 538, Do, Lange Frans en Interpolis. Op interpolis.nl/debattle worden live updates gegeven inclusief aanwijzingen waar de artiest zich bevindt om op te halen.

AutoModus App

Uit recent onderzoek blijkt dat in 66% van de verkeersongelukken afleiding een rol speelt. Smartphonegebruik is hiervan de belangrijkste oorzaak. De AutoModus app helpt de gebruiker om het mobiel-gebruik achter het stuur in belangrijke mate te verminderen. Het is de nieuwste oplossing in het innovatieve autoprogramma ‘SlimOpWeg’, dat Interpolis vorig jaar startte. Doel daarbij is de verkeersveiligheid in Nederland te vergroten en de schadelast met 25 % te verminderen. Interpolis vindt verkeersveiligheid een belangrijk maatschappelijk thema. Vandaar dat medewerkers de campagne ondersteunen en zich inzetten om met de app zo veel mogelijk veilige mobielvrije kilometers te rijden. Sinds de start van de campagne op 22 maart werden door gebruikers van de AutoModus app ruim 350.000 mobielvrije kilometers gereden. Het initiatief van Interpolis wordt door Veilig Verkeer Nederland ondersteund.

Lange Frans en Do ondersteunen doel Interpolis

Lange Frans onderkent de gevaren van appen tijdens het rijden.

Het is zó verleidelijk om even op je telefoon te kijken als je aan het rijden bent. Ik schrik er dan ook erg van als ik hoor dat er zoveel verkeersongevallen door ontstaan. Dan zet ik me graag in om dat te verminderen. Lijkt me een prima doel van Interpolis!
Lange Frans
Ik ben aan het broeden op de beste lift-tactiek om zoveel mogelijk mobielvrije kilometers bij elkaar te harken. Mijn vrouwelijke charmes komen daarbij vast goed van pas!
Do