Tilburg,
13
juli
2017
|
12:31
Europe/Amsterdam

Ik ga op vakantie maar eerst nog even...

Een beschadigde koffer van de band, liever niet dus.

Leestijd 2 minuten
Yes! Je komt aan op de luchthaven van de vakantiebestemming. Eindelijk! Even geen op en neer gehobbel tussen werk, sportschool, vrienden en kinderdagverblijf. Hier heb je naar uitgekeken. Het begint al een beetje te kriebelen. Wat ga je straks als eerste doen? Hoe is het weer? Hoe ziet het verblijf eruit? Vol goede zin en misschien een beetje vermoeid van de vliegreis, verzamel je jouw bagage. En dan zie je het. Een scheur in de koffer! O, nee!

Helaas komt dit best vaak voor. Er wordt gesmeten met de kinderwagen, golfset of ruimkoffer, waardoor deze beschadigd raakt. Of de bagage is tijdens een tussenstop van de vlucht blijven hangen. Niet echt een fijn begin van je vakantie..Eens kijken wat je reisverzekering voor jou kan betekenen!

Bagage kwijt, beschadigd of vertraagd. Wat nu?

  • Doe ter plekke aangifte, ook bij beschadiging
    Laat een rapport opmaken op de luchthaven. Dit PIR-rapport (Property Irregularity Report) heeft de verzekering nodig bij het aannemen en behandelen van de melding.

  • Maak foto’s
    Zorg dat er bewijs is van de (zichtbare) schade aan de bagage.

  • Meld de schade bij je verzekeraar
    Het liefst zo snel mogelijk maar uiterlijk 14 dagen na terugkomst van uw reis. Wij vertellen je wat nodig is om de schademelding te kunnen behandelen. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Goede voorbereiding is het halve werk
Dit is echt zo. Het lijkt zo voor de hand te liggen maar ook ik weet dat ‘last-minute dingen’ nou eenmaal veel gebeuren en zelden goed uitpakken. Zelf ben ik van nature een chaoot. Maar ik heb mezelf aangeleerd om gestructureerd en geordend te werken. Ik hou enorm van reizen en stedentrips en heb als ervaren reiziger wat tips voor je op een rijtje gezet:

1. Werk met lijstjes
Maak voor het inpakken een lijstje van wat je allemaal mee wilt nemen. Zo vergeet je niks. Een standaard lijstje voor jouw stedentrip, zonvakantie of wintersportvakantie op de pc is een aanrader. Even uitprinten en afvinken maar!

2. Laat onnodige bagage thuis
Thuis zijn ze veiliger. Dit is ook zonde van de ‘loze’ kilo’s in jouw bagage.

3. Laat wat bagageruimte vrij
Voor al die leuke souvenirtjes die je mee terug wilt nemen!

4. Vervoer waardevolle spullen in de handbagage
Deze spullen zijn gevoelig voor diefstal en beschadiging. In de ruimbagage lopen ze meer risico.

5. Check, check, dubbelcheck!
Controleer wanneer je weggaat even of je alles nog bij je hebt. Denk hierbij vooral aan de waardevolle spullen. Tablet, camera, portemonnee en telefoon bijvoorbeeld.

6. Voorkomen is beter dan genezen
Zeker in geval van stedentrips. Ben alert! Rondstruinen over de markten en pleinen. Reizen met het openbaar vervoer. Zakkenrollers zijn overal. Zorg voor tassen met ritsen of tasjes die je om je lichaam (en onder kleding) kan dragen.

7. Lekker inpakken
Het is vaak mogelijk om op de luchthaven de bagage te laten sealen in folie. Dit beschermd jouw bagage.

Dit helpt mij elke keer weer in de voorbereiding van mijn vakantie of stedentrip. Een goed gevoel al vóórdat je aan die mooie, leuke, relaxte reis begint. Doe er je voordeel mee en laat de voorpret maar beginnen! Meer tips voor een veilige vakantie vind je op onze website. En in het blog van collega Marcel lees je hoe je je huis het beste achter kunt laten tijdens je vakantie.

Fijne vakantie!

 

Suzanne is schadebehandelaar bij Interpolis. Ook behandelt ze de schades die binnenkomen via social media. Elke dag spreekt ze klanten waarbij er iets is voorgevallen tijdens de reis.

"Het leuke aan het werk vind ik om ondanks de schade de klant toch nog een fijn gevoel te geven en te ontzorgen."

Zelf houdt Suzanne van reizen, schrijven en fotografie.
De redactie