23
januari
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

HomeWizard neemt innovatief anti-inbraak systeem van Interpolis over

Tilburg, 23 januari 2014 - 

Na ruim twee jaar komt er een einde aan de proef met Alert4Home in Tilburg. Het alarmeringssysteem wordt overgenomen door HomeWizard. Dit bedrijf uit Katwijk ontwikkelt geavanceerde apparatuur om het in huis makkelijker en veiliger te maken.

Gemeente Tilburg, politie Midden-West-Brabant en verzekeraar Interpolis investeerden in de proef om het aantal inbraken in Tilburg terug te dringen. Uniek aan de proef met Alert4Home is dat er bij een mogelijke inbraak direct burenhulp ingeroepen kan worden. In geval van een melding kan via de gemeenschappelijke meldkamer de politie direct worden ingeschakeld. Gezien het beperkt aantal deelnemers aan de proef is het lastig om te zeggen wat de bijdrage is van Alert4Home in het terugdringen van de inbraken is. (Er deden 70 Tilburgers mee.)

Interpolis startte de proef omdat alles verzekeren geen oplossing is. Alert4Home zorgt niet alleen voor een grotere pakkans van de dader, maar ook voor een toename van het veiligheidsgevoel. Interpolis is blij met de belangstelling van HomeWizard voor Alert4Home. Tijdens de proef werd duidelijk dat Interpolis moeite heeft om het anti-inbraaksysteem verder te ontwikkelen, te onderhouden en (landelijk) te exploiteren. HomeWizard is hiertoe wel instaat. Het concept van Alert4Home sluit aan op de functionaliteiten die HomeWizard nu al biedt. Het bedrijf is in vijf landen actief en heeft ambities om dit aantal verder uit te breiden.
.