28
november
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Hockey international Lidewij Welten nieuwe ambassadrice Interpolis

Tilburg, 28 november 2014 - 

Hockey international Lidewij Welten is de nieuwe ambassadrice van KNHB partner Interpolis. De Olympisch en Wereld Kampioene gaat samen met Interpolis en de hockeybond een bijdrage leveren aan een veilige hockeyomgeving. De hockeyster uit Den Bosch kijkt uit naar het invullen van haar ambassadeurschap en blijft tot en met de Olympische Spelen in Rio in 2016 aan het merk verbonden. 

 

Gezicht van Interpolis

Als ambassadrice gaat Lidewij een bijdrage leveren aan de campagne van Interpolis en KNHB rondom het dragen van bitjes op het hockeyveld. Daarnaast gaat ze via clinics en bezoeken aan clubs hockeyers betrekken bij het thema veiligheid. Bijvoorbeeld door het bijwonen van Interpolis Hapdagen en het onder de aandacht brengen van de warming up als middel om blessures te verminderen. Lidewij is naast Jaap Stockmann, keeper van het Nationaal herenteam, de tweede ambassadeur van Interpolis.
 

Maatschappelijke bijdrage

Voor Lidewij is het haar eerste ambassadeurschap. Welten: “Ik vind het mooi om te zien dat Interpolis als partner van de KNHB ook een maatschappelijke bijdrage wil leveren door het veiliger maken van de hockeywereld. Spelers en clubs kunnen zelf veel doen om letsel, blessures en schade te voorkomen. Daar was ik me zelf niet altijd van bewust. Vaak moet er eerst iets gebeuren voordat je actie onderneemt. Zo ben ik zelf pas een bitje gaan dragen na het ongeval met Van Ass een jaar geleden”
 

Betrokken international

Jurgen Surstedt, senior manager merkmanagement van Interpolis, is trots Lidewij als ambassadrice te mogen verwelkomen. “Lidewij heeft in haar topsportcarrière het hoogst haalbare bereikt. Als persoon is ze enthousiast, betrokken en heeft ze een eigen visie op het onderwerp veiligheid. We zijn er van overtuigd dat Lidewij een voorbeeld is voor vele hockeyers en een waardevolle bijdrage kan leveren. Samen met Jaap is ons team nu compleet!”
 

Veilige hockeyomgeving

Interpolis werkt samen met de KNHB aan een veilige hockeyomgeving. (Hiervoor biedt de verzekeraar verschillende oplossingen. Via Interpolis Hapdagen wordt het dragen van bitjes gestimuleerd. Een online warming up applicatie moet trainers, ouders en hockeyers helpen om een goede warming up te doen om de kans op blessures te verminderen. Ook voor clubs zet het merk haar expertise in, bijvoorbeeld door het aanbieden van risicoscans in samenwerking met partner Rabobank.
 
Interpolis is partner van de Koninklijke Nederlandse Hockeybond. Zie ook www.interpolis.nl/hockey.
 
Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Kim Smulders via 06 - 305 173 95.