01
maart
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Herstel Ecolution van start

, 01 maart 2011 - 

TILBURG, 1 maart 2011 - Het herstel van het zeilschip Ecolution gaat op korte termijn beginnen. Dit is het resultaat van de schadeafhandeling door verzekeraar Interpolis die als subsponsor bij het innovatieve project van oud-astronaut Wubbo Ockels is betrokken.

 

Grondige analyse

De Ecolution was bijna klaar toen het 1 december 2010 in Groningen door onbekenden moedwillig tot zinken is gebracht. Daarbij is o.a. schade toegebracht aan de elektronische verbindingen en apparatuur van het hypermoderne zeilschip. Wubbo Ockels en verzekeraar Interpolis hebben twee maanden lang intensief samengewerkt om te bepalen of herstel mogelijk was en op welke wijze het project kon worden voortgezet. Na een grondige analyse zijn zij het eens geworden en kan het herstel van start.

 

Sponsoring

Het 25 meter lange schip heeft allerlei innovatieve apparatuur aan boord waardoor het volledig duurzaam is. Zo kan het schip met speciale propellers zijn eigen energie opwekken. Juist vanwege die duurzaam​heid hebben de Rabobank (hoofdsponsor) en Interpolis (subsponsor) zich aan dit project verbonden.

De Rabobank zorgde voor een belangrijk deel van de financiering en Interpolis sponsorde de Ecolution door het schip tijdens de bouw en gedurende het eerste jaar na de tewaterlating te verzekeren. Beide financiële dienstverleners vinden het heel treurig dat de Ecolution moedwillig tot zinken is gebracht en zijn blij dat het project opnieuw van start kan. Wie verantwoordelijk is voor het tot zinken brengen van het schip, is nog altijd niet opgelost.

 

 

Eerste demonstratie deze zomer

Op de werf in het Groningse Diepreit worden de werkzaamheden aan de Ecolution op korte termijn hervat. De eerste prioriteit is het herstel van de werking van het unieke zeilsysteem, om vervolgens ook het opwekken van energie via de twee propellors aan te tonen. Als alles volgens plan verloopt dan kan de Ecolution deze zomer worden gedemonstreerd.

 
.