08
oktober
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Hennepcontainer om medewerkers te informeren

, 08 oktober 2009 - 

TILBURG, 8 OKTOBER 2009 - Interpolis maakt zich zorgen over de toename van de criminaliteit rondom hennepkwekerijen. Deze criminele activiteit veroorzaakt veel overlast, schade en een gevoel van onveilig­heid. In samenwerking met politie kregen medewerkers van Interpolis de mogelijk­heid een container te bekijken waarin een hennepkwekerij was ingericht.

Wietplantage

Maar liefst twee keer per week komt er bij Interpolis een schademelding binnen die het gevolg is van hennepteelt. De verzekeraar vindt het belangrijk zijn medewerkers goed te informeren over hoe criminelen te werk gaan en wat de gevaren zijn. Dit maakt ze alerter. Interpolis wil geen criminelen als klant en als er schade is die veroorzaakt is door hennepteelt dan wordt er in de meeste gevallen niet uitgekeerd.

De noodaggregaten, assimilatielampen, afgetapte stroom, planten en de henneplucht, maakten de wietplantage het levenecht. In het totaal bezochten ruim honderd medewerkers de container op de stoep voor het Interpolis gebouw in de Spoorlaan.

Samenwerking politie en justitie

Interpolis neemt actief deel aan de Projectgroep Programma Aanpak Georganiseerde Hennepteelt van politie en justitie. Dit plan moet als voorbeeld gaan dienen om behalve verzekeraars ook andere private partijen samen te laten werken met de politie. Het doel van die samenwerking is om de keten van financiers, leveranciers en andere dienstverleners te doorbreken en op die manier een halt toe te roepen aan de illegale teelt.

.