01
december
2007
|
00:00
Europe/Amsterdam

Groeiservice en Interpolis starten digitale vraagbaak voor telers

,  - 

Vanaf 1 december 2007 is de website Tuinbouwvraagbaak.nl online. Op deze site kunnen telers vaktechnische vragen stellen. Collega-telers en andere deskundigen kunnen op die vragen hun antwoord of reactie plaatsen. Tuinbouwvraagbaak.nl is een initiatief van LTO Groeiservice en Interpolis.

De beste ideeën ontstaan in de praktijk. Zo ook het idee voor www.Tuinbouwvraagbaak.nl. Tomatenteler Frank van Kleef schreef op 5 november 2007 in een weblog: 'Eigenlijk zou er een internetsite moeten komen waarop je anoniem je problemen kwijt kunt. Daarop zouden collega's en deskundigen uit de sector dan kunnen reageren. Op die manier zouden de teler met de vraag en degene met de mogelijke oplossing bij elkaar kunnen worden gebracht.' LTO Groeiservice en Interpolis hebben die handschoen opgepakt. Samen met Frank van Kleef en Sierteeltnet / Groentenet is Tuinbouwvraagbaak.nl ontwikkeld.

Het beheer van de site is in handen van LTO Groeiservice, de brancheorganisatie voor kennisuitwisseling binnen de tuinbouw. Tuinbouwvraagbaak.nl zal zich gedurende de tijd ontwikkelen tot een archief van vragen en oplossingen. Daarvoor zullen LTO Groeiservice en Interpolis onder meer een team van deskundigen samenstellen. Daarnaast zal de website zich ook op technisch vlak blijven ontwikkelen.

.