Leiden,
15
februari
2018
|
17:06
Europe/Amsterdam

Glasvezel en alarmering

Het glasvezelnet is snel en betrouwbaar, maar de overgang naar internettechnologie is kwetsbaar. Internet is onbetrouwbaar voor het doormelden van een alarm. John de Hoon, sectormanager veehouderij bij Interpolis licht het graag toe.

John de Hoon: “Je moet kunnen vertrouwen op het bedrijfsalarm en de doormelding daarvan"
In de veehouderij is het stalklimaat een belangrijk onderdeel bij het verzorgen van dieren. Kleine afwijkingen hebben al invloed op het resultaat en storing of uitval van de klimaatregeling kan leiden tot zieke of dode dieren. Gaat er iets mis, dan wil de veehouder ingrijpen. Je moet kunnen vertrouwen op de alarmering én de doormelding ervan. Bij Interpolis zien we het effect van storing of uitval. Te vaak blijkt dan dat het bij het doormelden van alarmen mis gaat. Die ervaring delen we om ondernemers bewust te maken van de kwetsbaarheid van techniek.”

De ontwikkelingen op het gebied van glasvezelnetwerken moeten we toejuichen
“We kunnen niet meer zonder. Bewoners in het buitengebied kunnen door de aanleg van het glasvezelnet ook deelnemen aan het digitale verkeer. Het glasvezelnet bestaat uit fysieke kabels in de grond en is betrouwbaar. Waar we aandacht voor vragen zijn de diensten die van dit glasvezelnet gebruik maken: internet, internetbellen en -televisie. Internetbellen heeft een veel lagere beschikbaarheid dan bellen via de traditionele vaste analoge- en ISDN lijnen.


De animatie van AgroAlarm legt uit hoe dat werkt

Mijn advies?
“Bepaal welke zekerheden je wenst als het gaat om alarmering van bedrijfsprocessen. En ga na welke gevolgen een verandering in de techniek op jouw bedrijf heeft voor de alarmdoormelding. Het komt vaak aan op details.”

Neem voor meer informatie contact op met uw verzekeringsadviseur
Hij of zij kan u adviseren en in contact brengen met een risicospecialist van Interpolis. We helpen we u graag verder met de veiligheid op uw bedrijf.