27
oktober
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Experiment 2toDrive

, 27 oktober 2011 - 

TILBURG, 27 oktober 2011 - Vanaf november 2011 start het experiment 2toDrive. 2toDrive is een experiment waarbij jongeren vanaf 17 jaar hun rijbewijs kunnen halen om daarna tot hun 18e verjaardag onder begeleiding van een coach extra rijervaring op te doen voordat ze zelfstandig de weg op gaan.

Als u een autoverzekering bij ons heeft, betekent dit dat een 17-jarige onder begeleiding in uw auto mag rijden. De coach die de 17-jarig begeleidt, moet voldoen aan een aantal eisen die door het RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) getoetst worden. Zo moet hij of zij minimaal 27 jaar oud zijn en minimaal 5 jaar in het bezit zijn van een personenautorijbewijs.

Deze eisen zijn te vinden op de website: www.2toDrive.nl. Voorwaarden voor de verzekering is natuurlijk dat u zich houdt aan de gestelde regels binnen het experiment. De auto hoeft niet extra verzekerd te worden.

De 17-jarige kan niet zelf een auto verzekeren, maar wel als regelmatige bestuurder worden aangemerkt op een polis. Criteria hiervoor is wel dat de 17-jarige op hetzelfde adres moet wonen als de verzekeringnemer van de polis.

 

.