Zwaagdijk,
20
januari
2017
|
10:00
Europe/Amsterdam

Elftal toptulpen strijdt om Interpolis Tulpenprijs

De Interpolis Tulpenprijs, die tijdens de Vaktentoonstelling wordt uitgereikt, kent dit jaar een uitgebreid spelersveld. Waar normaal gesproken tien tulpen strijden om de eer, zijn dit jaar elf hoogvliegers genomineerd. De deskundige vakjury is verheugd met de grote belangstelling voor deelname en staat voor de uitdaging om uit de elf genomineerden een winnaar aan te wijzen. De tulpen worden afgebroeid in bakken bij Proeftuin Zwaagdijk. Het elftal bestaat uit de rassen: Lech Walesa, Kay, Powerplay, Sissi, Replay, Mango Charm, Crème Fraiche, Red Westfrisian, Outfit, Passoa en Fort Knox.

Met elkaar maken we kwaliteit zichtbaar!
Willem Snoeker, sectormanager Interpolis: “De eisen van de klant en overheid worden steeds scherper en het teelt/verwerkingsproces wordt steeds complexer. Door intensieve samenwerking kan de sector het verschil maken. Interpolis helpt de tulpensector graag bij het voortdurend verbeteren van de kwaliteit van broeitulpen. Door mee te denken over een veilige, onverstoorde teelt en werkomgeving én door te helpen die kwaliteit zichtbaar te maken. Genomineerden, hartelijk gefeliciteerd. Met trots verbinden wij onze naam aan deze prijs. “

Bekendmaking van de winnaar
Op 17 februari vindt om 17.45 uur de feestelijke prijsuitreiking plaats bij Proeftuin Zwaagdijk. Hierna is er gelegenheid tot netwerken en beursbezoek.

Bewonder de genomineerden en andere toptulpen tijdens de broeishow
Tijdens de Vaktentoonstelling, die van 16-19 februari georganiseerd wordt in Proeftuin Zwaagdijk, kunnen belangstellenden de marktbroeishow bewonderen. Naast een grote selectie van nieuwe en exclusieve rassen zijn hier ook de genomineerde tulpen te bekijken. Op de website van de Vaktentoonstelling is vanaf 19 januari alvast een voorproefje te vinden.

De Vaktentoonstelling is op 16 en 17 februari voor vakpubliek geopend van 13:00-21:00 uur. Op 18 en 19 februari is de Vaktentoonstelling voor iedereen geopend van 13:00-17:00 uur. Toegang en parkeren zijn gratis!

 

 

 

 

 

 


Foto: marktbroeishow op Vaktentoonstelling