Leiden,
20
februari
2020
|
09:43
Europe/Amsterdam

Nooit meer branden door elektrische installaties

Samenvatting

Een brand in een elektrische installatie ontstaat meestal door een defect of door verkeerd gebruik. Heb je die factoren onder controle? Dan heb je de kans op het ontstaan van een brand flink verkleind.

De kans dat een defect een brand veroorzaakt die uw bedrijf helemaal stil legt, is nog steeds groot. En ook als er geen brand ontstaat, heeft een storing of defect direct gevolgen voor uw productie. Gelukkig kunt u zelf veel doen om de kans op het ontstaan van een brand te verkleinen.

Een inspectie brengt defecten in uw installatie aan het licht
Daarom vragen wij agrarische ondernemers om de installatie op hun bedrijf te laten keuren. Als er iets mankeert aan de installatie, kan dat opgelost worden voordat het tot brand leidt. Een veilig idee.Ondernemer Eduard Paarlberg zegt zelfs: “De elektra inspectie, die zou ik wel ieder jaar willen. We hebben zoveel afhankelijkheden, daar mag het zeker niet mis gaan.

Is uw installatie de afgelopen 5 jaar nog niet gekeurd?
Maak dan snel een afspraak voor een inspectie. Wij vragen onze klanten om een SCIOS Scope 8 of 10 inspectie. Welke inspectie nodig is op uw bedrijf, leest u op onze website .In het kort:

   

Bedrijven met brandbaar schermdoek

een SCIOS Scope 10 inspectie - elke 5 jaar

Bedrijven zonder brandbaar schermdoek

keuze tussen SCIOS Scope 8 of 10 inspectie - voor  1 januari 2022 - elke 5 jaar

Bedrijven met assimilatiebelichting                                         

aanvullend op elektra inspectie: een Controlemeting Assimilatiebelichting - jaarlijks

Bedrijven met personeel, om te voldoen aan Arbo wet (NEN 3140)  

een combinatie met Scios Scope 10 is mogelijk.

 Inspectiebedrijven zijn druk. Plan uw elektra inspectie op tijd!
Het kan wel enkele maanden duren voordat u aan de beurt bent. Daarom adviseren wij u om niet tot het laatste moment te wachten met het aanvragen van een inspectie. Snel regelen? U kunt uw keuring aanvragen via onze dienstenpartner PinC Agro

Gebruik uw installaties en apparatuur op de juiste manier
Dat betekent dat ze aangelegd en gebruikt worden volgens de voorschriften van de fabrikant. Kabels zijn niet geschikt om spullen aan op te hangen, verlengsnoeren zijn niet geschikt om aan elkaar te koppelen en kapotte kabels en lampen mogen niet meer gebruikt worden.

Meer weten?
Neem contact op met uw verzekeringsadviseur. Hij kan u vertellen wat voor uw bedrijf de juiste inspectie is.