Blog,
27
september
2016
|
10:44
Europe/Amsterdam

Een addertje onder de badkamermat

Freek schafte in het voorjaar een badkamer aan bij de Badkamer Verkoper. Hij betaalde het aankoopbedrag van € 6.550,- direct. De badkamer zou binnen 1 maand geleverd en gemonteerd worden. Maar helaas. Ondanks alle telefoontjes, e-mails en bezoekjes aan de winkel, heeft Freek nog steeds geen badkamer en wil hij eigenlijk van de koop af.

Op zoek naar hulp

Freek belt met Stichting Achmea Rechtsbijstand voor hulp. De jurist van SAR adviseert om eerst de BadkamerVerkoper formeel schriftelijk in gebreke te stellen. Dit is nodig voor een goede dossieropbouw. Freek stuurt de jurist alle relevante stukken en eerdere e-mails met de BadkamerVerkoper om de juridische kans van slagen te beoordelen. De slagingskans ziet er positief uit en de jurist stelt een stappenplan op.

Aan de kant van de Badkamer

Verkoper blijft het stil Ondanks de schriftelijke in gebreke stelling geeft de BadkamerVerkoper nog steeds niet thuis. Geen reactie, geen levering, geen montage. Dat werkt in het voordeel van Freek. Want hierdoor kan de SAR-jurist de koopovereenkomst ontbinden!

Geen vertrouwen meer

De jurist stuurt de ontbinding per brief. Nu reageert de BadkamerVerkoper wél. Hij laat weten dat hij de badkamer alsnog wil leveren en monteren. De jurist bespreekt het met Freek, maar Freek heeft geen vertrouwen meer in de BadkamerVerkoper. Hij wil daarom van de koop af.

Vervolgstappen schrikken af

De jurist laat de BadkamerVerkoper weten dat Freek bij zijn standpunt voor ontbinding blijft en zijn aankoopbedrag terug wil. De BadkamerVerkoper geeft aan het aankoopbedrag niet terug te betalen. Daarom stuurt de jurist een dagvaarding naar een deurwaarderskantoor om deze bij de BadkamerVerkoper te laten bezorgen. De BadkamerVerkoper schrikt van de vervolgstappen en maakt alsnog het bedrag over aan Freek. Opgelost. En Freek kan op zoek naar een nieuwe badkamer.

Samenwerking Interpolis en Stichting Achmea Rechtsbijstand

Interpolis laat juridische geschillen voor de Rechtsbijstandverzekering behandelen door de onafhankelijke Stichting Achmea Rechtsbijstand. Deze Stichting heeft ruim 500 juristen in dienst die allemaal hun eigen vakgebied hebben. Samen met de jurist die uw zaak behandelt, kiest u de oplossing die het beste past bij uw situatie. Lees meer over de Rechtsbijstandverzekering van Interpolis.

*Naam is uit privacy redenen gefingeerd.