leiden,
12
maart
2019
|
13:11
Europe/Amsterdam

Dutch Poultry Expo

Dutch Poultry Expo: ziekte-insleep, activisme en nog veel meer…

Leghennenhoudster Mariska Oving uit het Drentse Odoornerveen is op dinsdag 19 maart gastspreker tijdens het Openingscongres Risicomanagement op de Dutch Poultry Expo in Hardenberg. Haar bedrijf werd getroffen door de fipronilcrisis, dierenactivisten stonden voor de deur en de vrije uitloop hennen werden de volgende ronde getroffen door vlekziekte. Mariska neemt u mee in de ervaringen op haar bedrijf en wat ze heeft meegemaakt. Ze vertelt wat ze geleerd heeft en of ze haar aanpak veranderd heeft.

Na Mariska Oving wordt het congres vervolgd met 2 workshoprondes die dieper ingaan op brandveiligheid, personeelsmanagement, vegagressie en diergezondheid.

‘Een veilige stal zet je op de kaart'
Sectormanager Melissa van de Kam-Jacobs van Interpolis werkt mee aan het openingscongres. Ze leidt de workshop met als titel: Een veilige stal zet je op de kaart. Ze gaat met deelnemers aan de workshop in gesprek: “Durf je jouw bedrijf op de kaart te zetten, ook als het gaat om brandveiligheid?” Een veilige stal voor mens, dier en omgeving, dat is waar we aan werken. En hoe laten we dat zien? In de workshop van Interpolis gaat het over de continuïteit van een agrarisch bedrijf en hoe ondernemers omgaan met risico’s, zoals brand. Melissa stuurt op mogelijkheden en activiteiten die helpen om in bedrijf te blijven met inspirerende voorbeelden en aandacht voor brandveiligheid. Collega ondernemers delen hun inzichten en tips. Want de zorg voor veilige stallen gaat ons allemaal aan.

Op www.interpolis.nl/agro leest u alvast tips en adviezen voor veilige gebouwen, optimale installaties en een goede voorbereiding op risico's die uw bedrijf stil kunnen leggen.  

Graag tot ziens op dinsdag 19 maart in Evenementenhal Hardenberg in Hardenberg
Deelname is gratis voor pluimveehouders, vooraf aanmelden is dan wel verplicht.
Ga voor meer informatie naar Pluimveeweb.nl: programma Dutch Poultry Expo