Leiden,
11
april
2019
|
15:46
Europe/Amsterdam

Dutch Pork Expo

Brandveiligheid, personeelsmanagement, vegagressie en diergezondheid

Varkenshouder en brandweerman Theo Vernooij is op dinsdag 16 april gastspreker tijdens het Openingscongres Risicomanagement op de Dutch Pork Expo in Venray. Theo produceert varkens onder het Beter Leven Kenmerk. Hij is een innovatieve ondernemer met een blik op de toekomst. Vernooij ziet volop kansen voor de varkenshouderij in de toekomst als varkenshouders goed meebewegen met de maatschappelijke wensen.

'Elke dag moet je bezig zijn met de ontwikkeling van je bedrijf'
Stalbranden zijn een maatschappelijk issue en Vernooij zal uit zijn ervaring als varkenshouder én als brandweerman vertellen wat varkenshouders kunnen en moeten doen om een stalbrand te voorkomen. Na het verhaal van Theo Vernooij wordt het congres vervolgd met workshops die dieper ingaan op brandveiligheid, personeelsmanagement, vegagressie en diergezondheid.

Sectormanager Melissa van de Kam-Jacobs van Interpolis werkt mee aan het openingscongres
Ze leidt de workshop met als titel: ‘Een veilige stal zet je op de kaart.’ Deelnemers aan de workshop gaan in gesprek over een veilige stal voor mens, dier en omgeving en delen tips. Waar werken de varkenshouders aan? En hoe zetten zij hun bedrijf op de kaart, ook als het gaat om brandveiligheid? In de workshop van Interpolis gaat het over de continuïteit van een agrarisch bedrijf en hoe ondernemers omgaan met risico’s, zoals brand. Melissa stuurt op mogelijkheden en activiteiten die helpen om in bedrijf te blijven met inspirerende voorbeelden en aandacht voor brandveiligheid. Want de zorg voor veilige stallen gaat ons allemaal aan.

Bouw samen met Interpolis aan een veilige stal in stand B115 op Dutch Pork Expo in Venray
Of ga naar www.interpolis.nl/veiligestal voor tips en adviezen over veilige gebouwen, optimale installaties en een goede voorbereiding op risico's die een varkensbedrijf stil kunnen leggen.

Graag tot ziens op dinsdag 16 april op het Venray Plein in de evenementenhal
Deelname is gratis voor varkenshouders, vooraf aanmelden is dan wel verplicht. Ga voor meer informatie naar PigBusiness.nl: programma Dutch Pork Expo.