25
mei
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Drukte bij Interpolis door noodweer

Tilburg, 25 mei 2012 - 

Tilburg, 25 mei 2012 - De eerste zomerse dagen in 2012 met tropische temperaturen gingen gepaard met zware regen- en hagelbuien en heftig onweer. Het noodweer was erg lokaal, waardoor de totale schade meeviel. Interpolis kreeg afgelopen dagen 750 meldingen als gevolg van het slechte weer. In totaal gaat het om een schadebedrag van € 1.500.000,-.

Waarschuwing
Op woensdag had het KNMI een melding voor extreem weer afgegeven en die bleek niet voor niets te zijn. Vooral het zuidoosten van Nederland werd getroffen. Uit Noord-Brabant en Gelderland kreeg Interpolis ruim 400 meldingen (de meeste uit de gebieden rond Eindhoven en Nijmegen). Zware regenval, blikseminslagen en hagel veroorzaakten waterschade, bijvoorbeeld door afvoeren die de neerslag niet konden verwerken, waardoor kelders onderliepen.

Lokaal
Het slechte weer begon op zondag. Hierdoor was het op maandag al druk bij Interpolis. Wat opviel aan het slechte weer was dat vooral lokaal sommige plaatsen behoorlijk getroffen zijn. Dit type weer komt vaker voor in deze tijd van het jaar. De schades die daarbij komen zijn dan ook geen uitzondering.

.