Tilburg,
15
april
2016
|
14:06
Europe/Amsterdam

Do wint mobielvrije battle op Radio 538

AutoModus app van Interpolis helpt automobilisten smartphone niet te gebruiken

Zangeres Do werd gisteravond live in de uitzending van ‘De Avondploeg’ op Radio 538 uitgeroepen tot winnaar van De Battle. Na een dag liften door Nederland had zij met de AutoModus app de meeste mobielvrije kilometers verzameld, namelijk 230 tegenover 225 van Lange Frans. Do gaf ter plekke een live-concert voor de luisteraars van Radio 538. Gwen Oude Luttikhuis uit Wychen die zo vriendelijk was geweest Do die dag een lift aan te bieden, krijgt als dank daarvoor een privé-concert van de winnares thuis. De Battle was hoogtepunt van de Interpolis-campagne “Heel Nederland in AutoModus”. Doel van de campagne is om het smartphonegebruik in de auto te verminderen en daarmee de verkeersveiligheid te vergroten.

Om circa 21.30 uur arriveerden beide artiesten met hun laatste lift bij de studio van Radio 538. Daar bleek al snel wie de winnaar was. De artiesten probeerden gedurende de dag met zoveel mogelijk mensen mee te rijden, maximaal 25 kilometer per keer. Voor iedere rit installeerden zij de AutoModus app op de telefoon van de chauffeur. Deze hielp de automobilisten om hun telefoon niet te gebruiken tijdens het rijden.

“Iedereen maakt zich wel eens schuldig aan bellen of appen”

Tijdens de ritten spraken de artiesten met de chauffeurs over hun mobielgebruik. “Onderweg werd me wel duidelijk dat eigenlijk iedereen zich wel eens schuldig maakt aan bellen of appen terwijl je rijdt. Maar te vaak gaat dat ook mis! Soms met echt ernstige gevolgen.

AutoModus app

Doel van de campagne is de verkeersveiligheid in Nederland te vergroten en de schadelast met 25% te verminderen. Uit recent onderzoek blijkt dat in 66% van de verkeersongelukken afleiding een rol speelt. Smartphonegebruik is hiervan de belangrijkste oorzaak. De AutoModus app helpt de automobilist om mobielgebruik achter het stuur in belangrijke mate te verminderen. Deze app is de nieuwste oplossing in het innovatieve autoprogramma ‘SlimOpWeg’, dat Interpolis vorig jaar startte. Sinds de start van de AutoModus campagne op 22 maart werden door gebruikers van de app al ruim 400.000 mobielvrije kilometers gereden. Interpolis vindt verkeersveiligheid een belangrijk maatschappelijk thema. Vandaar dat medewerkers de campagne ondersteunen en zich inzetten om met de app zo veel mogelijk veilige mobielvrije kilometers te rijden. Het initiatief van Interpolis wordt door Veilig Verkeer Nederland ondersteund.

Ik hoop dat ik Interpolis met deze actie vandaag heb kunnen helpen mensen bewuster te maken van de risico´s van bellen of appen achter het stuur.
Do