23
september
2019
|
15:49
Europe/Amsterdam

Dive In Festival op 24 september - Hét jaarlijkse internationale event over diversiteit en inclusie

Diversiteit in het bedrijfsleven biedt enorme kansen en staat bij inmiddels bij veel bedrijven hoog op de agenda. Uit onderzoek is gebleken dat gender- en culturele diversiteit in een organisatie positieve impact heeft op de innovatie en prestaties van een bedrijf op de lange termijn. Toch blijkt dat veel bedrijven weinig divers zijn. Ook de top van het bedrijfsleven, de raden van bestuur én van commissarissen, blijken vaak allesbehalve divers te zijn. Zo stromen hoogopgeleide vrouwen nog onvoldoende door naar hogere functies en wordt het potentieel van Nederlanders met een niet- westerse migratie achtergrond nog onvoldoende benut. Hoe komt dat en wat is er aan te doen? Welke obstakels staan de realisatie van dat potentieel in de weg? Bedrijven moeten duidelijk meer doen.

Meer diversiteit in het bedrijfsleven
Op 20 september brengt de Sociaal-Economische Raad een adviesrapport uit over gender- en culterele diversiteit in (de top van) het bedrijfsleven. Mariëtte Hamer, voorzitter van de SER, zal hierover spreken tijdens het jaarlijkse internationale Diversity & Inclusion evenement (Dive In Festival) in Utrecht op 24 september. Tijdens het evenement zal mevrouw Hamer de adviezen die voortkomen uit het rapport verder inhoudelijk toelichten en zal zij in gesprek gaan met Wiebe Draijer (CEO van Rabobank en voormalig voorzitter van de SER), Chantal Vergouw (directievoorzitter Interpolis) en David Sanderse (CEO Mercer Marsh Nederland) over de kansen die dit biedt, onder leiding van Marry de Gaay Fortman (voorzitter van Topvrouwen.nl). Ook bespreken zij hoe technologie en wetenschap bijdragen aan het vergroten van de impact op diversiteit en de lessen die we kunnen trekken uit het buitenland.

We nodigen u graag uit
Graag nodigen we u uit voor het Dive In Festival vóór en door de Financiële Sector, dat op dinsdag 24 september voor de tweede keer in Nederland plaatsvindt. Het evenement wordt georganiseerd door Interpolis, Mercer Marsh en Rabobank, met als centraal thema #InclusionImpact. Oftewel: Hoe gaan we met elkaar zorgen voor meer impact op diversiteit en inclusie? En, hoe komen we tot resultaten?

Wanneer u met één van de sprekers in gesprek wilt, horen we dat graag van tevoren zodat we er rekening mee kunnen houden in de agenda’s.

De drijvende kracht achter deze reeks internationale festivals is Inga Beale, CEO van Lloyd’s. Met haar inzet en visie zorgt zij ervoor dat diversiteit en inclusie hoog op de agenda van de verzekeringsindustrie staat. Volgens Beale is het tijd voor actie: ‘Het thema #Inclusionimpact past goed bij de fase die we nu ingaan. Er moet wat gebeuren’.

Vorig jaar trok het Dive In Festival meer dan 9.000 bezoekers in meer dan 60 steden in 27 landen.

Praktische informatie Dive in Festival
Datum & tijd: Dinsdag 24 september van 13.00 – 18.00 uur
Adres: Rabobank Utrecht, Croeselaan 18
Contact: Roeli Pot, Global Manager Diversity & Inclusion Rabobank
Mail en telefoon: roeli.pot@rabobank.nl of 06-28909312
Meer informatie: www.diveinfestival.nl