Leiden,
01
juni
2017
|
15:47
Europe/Amsterdam

Diefstal van fust neemt toe

In mei zijn minstens 15.000 klapkratten gestolen

Diefstal van fust neemt toe. De afgelopen maanden zijn diverse telers flink getroffen door een diefstal. Fust is makkelijk te verhandelen en de diefstallen hebben geen prioriteit  bij de politie.

De kratten worden in grote getale gestolen. Niet alleen bij tuinders maar ook bij supermarkten. Daders laden gewoon hun busjes vol en halen fust zelfs uit afgesloten loodsen. Een raampje is zo ingetikt. We constateerden dat vooral de groene kratten worden gestolen. Deze zijn bestemd voor de Duitse markt. De daders verhandelen de lege kratten, de slachtoffers zijn hun statiegeld kwijt.€ 3,86 per krat. Dat tikt aardig aan als er 5.000 stuks worden weggehaald.

Wat kunt u doen om diefstallen te voorkomen?
Tip 1: houd uw voorraad zoveel mogelijk beperkt
Tip 2: beveilig uw erf en/of uw eigendommen. Bijvoorbeeld met een erfbeveiliging. Wist u dat u deze ook kunt huren?
Tip 3: een afsluitbaar hekwerk of toegangshek bij de ingang van het bedrag belemmert diefstal
Tip 4: plaats een ruimtedetector die een inbraakmelding genereert en doormeldt naar de politie
Tip 5: het ideaalplaatje is om kratten te chippen met een GPS. Vanwege de enorme kosten, is deze oplossing alleen geschikt voor grotere afnemers.

Houd uw voorraad bij
U merkt dan een diefstal tijdig op. In de praktijk komt het regelmatig voor dat een diefstal pas laat – soms zelfs helemaal niet – opgemerkt wordt. Dan loopt u toch een flink bedrag aan statiegeld mis.Tot slot: zijn er goederen gestolen? Doe altijd aangifte!