26
maart
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

​"Denk in kansen, niet in risico's"

Tilburg, 26 maart 2015 - 

Raad van Kinderen adviseert Interpolis over een fijn leven

​Een gezond leven, veiligheid, een dak boven je hoofd en Wifi: het zijn de thema’s die de Raad van Kinderen van Interpolis belangrijk vindt voor een fijn leven. De leerlingen van groep 8 van basisschool Pieter Wijten in Waalwijk presenteerden hun ideeën hierover en gingen met de directie van Interpolis in gesprek. Dit gebeurde onder leiding van Laurentien van Oranje, oprichter en directeur van de Missing Chapter Foundation.  
 

Vraagstuk

Vanaf 1 december 2014 ging de Raad van Kinderen voor Interpolis aan de slag met het vraagstuk: “Wat heb je nodig voor een fijn leven?” Om tot een uiteindelijk advies te komen, dachten de kinderen na over wat belangrijk is voor een fijn leven. Daarin bleken 4 thema’s cruciaal; een dak boven je hoofd, veiligheid, gezondheid en WiFi.
 

Positief denken

Tijdens de dialoogsessie kwam onder meer het belang van vertrouwen in elkaar hebben en je veilig voelen aan bod. Zo las Lindsay (10) een verhaal voor over een zwerver die leeft onder een brug. Voor hem moet je opkomen, want een veilig thuis en het hebben van vertrouwen in elkaar, zijn essentieel voor een fijn leven. Laurentien van Oranje ging met de kinderen en de directieleden ook in op het begrip risico’s. Ondanks dat risico’s dichtbij kunnen zijn, denken kinderen meestal niet aan gevaren. Anouk (11): “Wij denken vooral aan de leuke dingen in het leven, ouderen aan wat er mis kan gaan” Dat is ook een advies aan Interpolis: “Denk in kansen, niet in risico’s.”
 

Toekomst

Arné van den Boom, directeur Interpolis: “Wij zijn blij met de goede raad die wij van onze Raad van Kinderen hebben gekregen. Door onze samenwerking wordt Interpolis aangespoord tot nadenken over de behoeftes van onze volgende generatie. Ik ben verrast door de inzichten die de kinderen ons vanmorgen hebben gegeven. Zij zijn heel treffend in waar het echt om draait in het leven en daar luisteren wij graag naar. We bekijken hoe we de adviezen kunnen gebruiken voor de vernieuwing van onze verzekeringen zodat ook de volwassenen met hun tijd meegaan.”
 

Raad van Kinderen

De Raad van Kinderen is een initiatief van de Missing Chapter Foundation en UNICEF Nederland. Doel is om kinderen een stem te geven in hun eigen toekomst en daarmee beslissingen van organisaties meer toekomstbestendig maken. Laurentien van Oranje is oprichter en directeur van de Missing Chapter Foundation; de organisatie die aan de basis staat van de Raad van Kinderen.
 
Raad van Kinderen adviseert Interpolis