18
maart
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

De kredietcrisis en Interpolis

, 18 maart 2009 - 

TILBURG, 18 MAART 2009 - De kredietcrisis treft niet alleen banken maar ook verzekeraars. Dit geeft veel onrust. Wij kunnen ons voorstellen dat ook u zich afvraagt hoe Interpolis er voor staat.

Interpolis maakt samen met andere bekende merken van Achmea, zoals onder andere Centraal Beheer Achmea en Zilveren Kruis Achmea, deel uit van Eureko, een internationaal verzekeringsconcern. Ook Eureko is geraakt door de ontwikkelingen op de financiële markten. Als grote belegger hebben de dalende koersen op de beurzen ervoor gezorgd dat beleggingen in een korte tijd veel minder waard zijn geworden. Dit alles heeft gevolgen gehad voor het resultaat van 2008.

Vertrouwen van de aandeelhouders

De kapitaalspositie van Eureko moest worden versterkt om de buffers op peil te houden en de kredietwaardig­heid te behouden. In tegenstelling tot een aantal concurrenten heeft Eureko hiervoor niet bij het Rijk aan geklopt. De eigen aandeelhouders deVereniging Achmea en de Rabobank sprongen bij met een kapitaalversterking van 1 miljard doormiddel van de uitgifte van aandelen. Hiermee laten onze aandeelhouders op krachtige wijze blijken dat zij vertrouwen hebben in de toekomst van Eureko en de kwaliteit van het management.

Coöperatief karakter

Net als de Rabobank, ons belangrijkste distributiekanaal, heeft ook Interpolis een coöperatieve grondslag. De Rabobank wordt met zijn triple-A-status gezien als de meest veilige bank van de wereld. De coöperatieve grondslag zorgt voor een solide basis die ook in slechte tijden tegen een stootje kan. Uiteindelijk staat bij ons niet de winst centraal maar de mensen, dus onze klanten en medewerkers. Ondanks de kredietcrisis zullen wij op een glasheldere wijze onze klanten van dienst zijn.

.