02
augustus
2016
|
15:45
Europe/Amsterdam

De jurist van SAR weet de beste oplossing voor uw situatie

Mag u zelf een jurist of advocaat kiezen als je in een bezwaarprocedure van het UWV of CIZ zit? Daar heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie uitspraak over gedaan. En hoe zit dat met uw Rechtsbijstandverzekering? We leggen het graag voor u uit.

Uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie
Heeft u een Rechtsbijstandverzekering? En zit u in een bestuursrechtelijke bezwaarprocedure of in een ontslagprocedure van het UWV? Dan mag u zelf een advocaat of jurist kiezen die uw voorkeur heeft. Dat heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie besloten. Komt u in zo’n situatie? Dan leggen wij u dit recht uit. En we vertellen u ook voor welke kosten u precies verzekerd bent. Zo komt u achteraf niet voor onverwachte verrassingen te staan. Maar u kunt ook voor deskundige hulp kiezen van 1 van de juristen van Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR).

Verzekerd voor deskundige hulp van SAR
Heeft u een Rechtsbijstandverzekering? Dan bent u verzekerd voor deskundige hulp van 1 van de ruim 500 juristen van Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR). SAR weet precies welk specialisme nodig is voor bijna iedere situatie. Zo hoeft u dat zelf niet uit te zoeken. Wij helpen u graag.

Kies een jurist of advocaat van uw voorkeur
Wilt u toch liever een jurist of advocaat van uw voorkeur? Doe dit dan wel in overleg met SAR. Tijdens dit overleg vertelt SAR je de spelregels en voor- en nadelen. Regelt u het allemaal zelf, zonder overleg? Dan vergoeden we de kosten niet.

Een jurist van SAR of een jurist van uw voorkeur? U kiest!
Onze klanten die voor een jurist van SAR hebben gekozen zijn in ieder geval heel tevreden. SAR wordt gemiddeld beoordeeld met een 8,4. En daar zijn we best trots op. Wilt u een jurist van jouw voorkeur of een jurist van SAR? U kiest!

Mogelijk krijgt u een vergoeding voor eerder gemaakte advocaatkosten
Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) start vanaf 1 augustus een compensatieactie. Had u eerder een advocaat nodig om uw geschil op te lossen? En voldoet uw geschil aan alle onderstaande voorwaarden:

  • Zat u in een bestuursrechtelijke bezwaarprocedure of in een ontslagprocedure van het UWV?

  • Heeft u aan SAR gevraagd of u gebruik mocht maken van een advocaat of jurist en SAR heeft een vergoeding daarvoor geweigerd;

  • Heeft u zelf kosten gemaakt voor een advocaat of jurist en u heeft hiervoor geen vergoeding gekregen;

  • De kosten voor de advocaat of jurist gingen over een gerechtelijke of administratieve procedure;

  • SAR liet u eerder weten dat volgens haar een gerechtelijke of administratieve procedure de beste route naar een oplossing was en dat er een redelijke kans was deze te bereiken.

Stuur dan een e-mail naar compensatieverzoeken@achmearechtsbijstand.nl. U hoort zo snel mogelijk of u in aanmerking komt voor een vergoeding