Blog,
28
november
2016
|
09:40
Europe/Amsterdam

De huisbaas heeft ons ‘in de kou laten staan’

Stella woont met haar gezin in een huurwoning. Ze woont hier al meer dan 15 jaar met veel plezier. Helaas is vorige maand de CV-ketel kapot gegaan. Ze belde naar de woningbouwvereniging. De volgende dag stond de reparateur op de stoep. Die gaf aan dat de CV-ketel wel erg oud is. De CV-ketel is gemaakt, maar hij verwacht snel weer problemen.

Huurverhoging door het plaatsen van nieuwe CV-ketel 
Inderdaad, twee weken later begeeft de CV-ketel het weer. Stella neemt weer contact op met de woningbouwvereniging. Ze vraagt om een nieuwe CV-ketel, want ze zit met twee kleine kinderen thuis. Het is geen pretje om steeds in de kou te zitten en geen warm water te hebben. Vanwege de ouderdom blijven er problemen en storingen komen. De woningbouwvereniging geeft aan dat ze een nieuwe CV-ketel wil installeren. Zij vertellen ook dat de woning hiermee is verbeterd waardoor de huurprijs zal stijgen.

Wat Stella mag verwachten
Stella is het hier niet zomaar mee eens. Omdat ze geen gehoor vindt bij de woningbouwvereniging, doet ze een beroep op haar rechtsbijstandverzekering van Interpolis. Ze krijgt juridische hulp van één van de bijna 500 juristen van Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR). Haar jurist is gespecialiseerd in huurrecht. De jurist vraagt de huurovereenkomst op en informeert de woningbouwvereniging schriftelijk dat Stella niet akkoord gaat met een verhoging van de huur. De jurist geeft aan dat een verhuurder namelijk maar 1 keer per 12 maanden de huur mag verhogen volgens de huurovereenkomst en zich moet houden aan een maximale huurverhoging. Alleen als de verhuurder de woning opknapt en daarmee het woonplezier vergroot, mag de verhuurder de huur tussentijds verhogen. Het moet dan gaan om een echte verbetering van de woning en niet om onderhoud. Het vervangen van een oude CV-ketel valt onder onderhoud en komt dan voor rekening van de woningbouw.

Woningbouwvereniging krabbelt terug
Gelukkig voor Stella bindt de woningbouwvereniging in na enkele sommaties van de jurist van SAR. Ze krijgt een nieuwe CV-ketel die snel geïnstalleerd wordt, zonder dat de huur omhoog gaat. Haar jurist heeft haar ook verteld dat als de woningbouw de huurverhoging toch nog doorzet op een ander moment, hij een procedure kan opstarten. Dat is allemaal verzekerd via haar rechtsbijstandverzekering van Interpolis.

Samenwerking Interpolis en Stichting Achmea ​Rechtsbijstand Interpolis laat juridische geschillen voor de Rechtsbijstandverzekering behandelen door de onafhankelijke Stichting Achmea Rechtsbijstand. Deze Stichting heeft ruim 500 juristen in dienst die allemaal hun eigen vakgebied hebben. Samen met de jurist die uw zaak behandelt, kiest u de oplossing die het beste past bij uw situatie. Lees meer over de Rechtsbijstandverzekering van Interpolis.

 

*Naam is uit privacy redenen gefingeerd.