06
januari
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Bijna 10 miljoen euro stormschade eerste week 2012

Tilburg, 6 januari - Het schadebedrag als gevolg van storm in de eerste week van het nieuwe jaar is voor Interpolis opgelopen tot bijna  � 10.000.000,-. Na de harde windstoten op dinsdag volgde er in de nacht van woensdag op donderdag opnieuw stormachtige weer. In het totaal ontving de verzekeraar 3750 schademeldingen. Veel van deze schade ontstond door bomen die omwaaiden, takken die afbraken en dakpannen die door de harde wind werden losgerukt.

Agrarische bedrijven
Uit de agrarische sector kreeg Interpolis 250 meldingen. Onder die meldingen zijn verschillende tuinbouwbedrijven waar veel ruiten sneuvelden. Bij deze bedrijven gaat het om grote schadebedragen. Behalve de kas zelf, lopen ook de gewassen schade op. Het schadebedrag voor de agrarische bedrijven wordt geschat op � 6.000.000,-.

Particulieren en MKB
Van particulieren en ondernemingen in het MKB ontving Interpolis 3500 meldingen. Daar gaat het geschatte schadebedrag om � 3.500.000,-

Extra bezetting
Behalve uit het Noord-Holland, Friesland en Groningen krijgt Interpolis ook schademeldingen uit het midden van het land, Gelderland en Brabant. Om te voorkomen dat klanten te lang moesten wachten zette Interpolis het dubbele aantal schadebehandelaars in. Ook gingen er extra schade-experts op pad om schade te inventariseren en ondernemers te helpen bij het beperken van de schade.