19
september
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Beugel om inbraak te voorkomen beste oplossing om risico’s te beheersen

,  - 

​Spannende finale bij Interpolis om vakjuryprijs  

 
Tilburg, 19 september 2013 – Een beugel om inbraak via een raam of balkondeur te voorkomen is de oplossing die Interpolis beloont met een vakjuryprijs van € 5.000,-. De winnaar Patrick van Burgel uit Bunnik (39) ontwikkelde de beugel stap voor stap nadat er twee jaar geleden bij hem zelf was ingebroken. 
 
Ruim 1.800 oplossingen, om anders om te gaan met risico’s in en om het huis, zijn sinds begin april geplaatst op www.deoplossingvan.nl. Interpolis startte dit initiatief om samen met Nederland op zoek te gaan naar nieuwe manieren van risicobeheersing.
 

Creativiteit

Tijdens een spannende bijeenkomst in het kantoor van Interpolis in Tilburg gingen twaalf finalisten tot het uiterste om hun idee als beste te presenteren. Ze werden daarbij ondersteund door experts van Interpolis. De oplossingen werden getoetst op duurzaamheid, de tijd die nodig is om het idee te realiseren en schadebeperking. De vakjury was onder de indruk van de creativiteit van de inzenders. De oplossingen waren eenvoudig, praktisch en niet duur. In de vakjury zaten behalve afgevaardigden van Interpolis ook landelijk bekende specialisten op het terrein van inbraak en brand.
 
 

Prijsuitreikingen

Naast de prijs van € 5.000,- startkapitaal, stelde Interpolis ook een waardebon ter waarde van € 500,- beschikbaar voor de oplossing met de meeste stemmen. Het platform is gestart met het thema Wonen. In juni kwam het thema Reizen erbij en deze week Zorg.
 
 
.