04
november
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Beste klantadviseur van Nederland werkt bij Interpolis

,  - 

Tini Zoon, werkzaam bij Verkoop Ondersteuning Interpolis, is afgelopen zaterdag uitgeroepen tot ‘Beste klantadviseur van Nederland’. Tijdens de Nationale CQ Test 2013 kwam zij als beste uit de bus. Maar liefst 1.000 klantadviseurs namen deel aan de test. Voor Tini was het enorme verrassing dat zij winnaar is. Ze was blij met alle steun die ze van haar collega’s uit het team heeft gehad.

De vaardigheden om met klanten om te gaan werden flink op de proef gesteld tijdens een zinderende quiz met Eddy Zoëy in de studio’s van Endemol. Deelnemers werden zowel getest aan de hand van inhoudelijk vragen als voorgelegde cases en rollenspellen. Tini scoorde het beste Contact Quotiënt (CQ). Het CQ is afgeleid van het welbekende IQ en EQ.

Als team trok VGZ aan het langste eind bij de Nationale CQ Test. Na VGZ kwamen De Telegraaf en Ohra. De Nationale CQ Test is een initiatief van Randstad. Dit uitzendbureau wil het vak klantadviseur met deze wedstrijd in een goed daglicht zetten. Randstad vindt dat veel mensen een verkeerd beeld van het vak hebben, terwijl het zich erg ontwikkelt. Er wordt veel minder volgens het script gewerkt. Klantadviseurs moeten veel meer zelf nadenken en creatief zijn in het helpen van mensen. Er wordt steeds meer van hen verwacht.

.