Naaldwijk -,
12
september
2018
|
18:44
Europe/Amsterdam

Lancering leerstoel en Koninklijke onderscheiding voor Bernard Koeckhoven

Bernard Koeckhoven van Achmea Agro (Interpolis, Avéro Achmea, Hagelunie) ontving op12 september tijdens zijn afscheid in het World Horti Center (WHC) in Naaldwijk een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Van Ardenne van de gemeente Westland. Tijdens een minisymposium wordt de leerstoel ‘Innovation in Horticulture’ bekend gemaakt.


Samen oplossingen zoeken voor risicovraagstukken in de agrarische sector
Als boerenzoon is Bernard Koeckhoven na zijn opleiding aan de Wageningen Universiteit vanaf de eerste dag actief in de agrarische sector. Als algemeen secretaris van de Katholieke Nederlandse Boeren- en Tuindersbond staat hij in 1995 aan de wieg van de oprichting van LTO-Nederland. Tijdens zijn dienstverband bij Achmea (vanaf 1998) blijft hij actief betrokken bij de agrarische sector. Steeds is hij samen met de sector op zoek naar oplossingen en innovaties voor agrarische risico- en continuïteitsvraagstukken. Hierbij staat niet de polis centraal maar de ondernemer en zijn bedrijf. Wat kunnen we samen doen om schade te voorkomen en - als er toch schade is – hoe zijn ondernemers snel weer in bedrijf?

Lancering leerstoel ‘Innovation in Horticulture
’Samen met Erik Persoon, voorzitter van de Stichting Hagelunie de opdrachtgever, enprof.dr.ir. Jan van den Ende maakt Koeckhoven de leerstoel ‘Innovation in Horticulture’ bekend.De opdracht van de leerstoel is het bevorderen van innovatie in de sector door het doen van onderzoek en het realiseren van actieve kennisverspreiding over innovatie en risicomanagement. De verbinding met de sector én de praktijkgerichte invulling is uitgangspunt. Dit past bij het thema van het minisymposium met de titel ‘Continuïteit in een veranderend landschap’. De leerstoel is een initiatief van de Stichting Hagelunie en ondergebracht bij de Rotterdam School of Management (RSM), onderdeel van de Erasmus Universiteit. Jan van den Ende is de leerstoelhouder. Hij werkt hierbij actief samen met de universiteiten in Wageningen, Delft en Leiden.