LEIDEN,
19
januari
2018
|
16:48
Europe/Amsterdam

Agrarische experts en taxateurs Interpolis helpen bij stormschade

Er is veel schade in de agrarische sector. Interpolis kreeg vanuit deze sector tot nu toe ruim 1200 schademeldingen na de zware storm van 18 januari. 75 procent van de meldingen komt uit de landbouw en veehouderij. De andere 25 procent komt vanuit de glastuinbouw. Een eerste inschatting is een schadebedrag van 20 miljoen euro.

Schades in beeld brengen en beperken
Taxateurs en experts zijn gisteren en vandaag op pad om getroffen ondernemers te bezoeken. Zij brengen de schade in beeld en bekijken samen met ondernemers wat mogelijk is om verdere schade te beperken. In de glastuinbouw is gestart met het provisorisch herstellen van kassen met kunststof platen en het plaatsen van noodwanden om klimaatschade aan het gewas te beperken.

Diverse schades door het hele land
De schades in de landbouw zijn divers. Het betreft vooral schade aan daken van stallen, loodsen en schuren. In de landbouw en veehouderij zijn de schades verspreid door het hele land. In de glastuinbouw is veel glasschade. Hier zijn inmiddels twee grote schades bekend met ruim 1000 kapotte ruiten. In de glastuinbouw treft de stormschade vooral het Westland en het rivierengebied tot aan Venlo.

Update 15.30 uur: Interpolis brengt schade in beeld met luchtfoto's