18
maart
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Aardbeving in Japan

, 18 maart 2011 - 

Interpolis staat klaar om zijn klanten die in Japan verblijven te adviseren over hoe zij hun terugkeer regelen. Inmiddels hebben vijf klanten met een reis​verzekering die in Japan verblijven zich gemeld bij de verzekeraar. Deze klanten nemen nu eerst contact op met hun touroperator of reisbureau om de terugvlucht te laten omboeken. Wanneer dit niet lukt, coördineert Interpolis de terugkeer.
Wij kunnen ons voorstellen dat u naar aanleiding van de gebeurtenissen in Japan wilt weten wat u van Interpolis als uw reisverzekeraar kunt verwachten.
 

Vroegtijdig vertrek

Het vroegtijdig terugkeren vanwege een aardbeving of kernramp valt niet onder de dekking van de annulerings​verzekering. Dit valt er niet onder omdat reizigers die hun reis hebben geboekt via een touroperator of reisbureau aanspraak kunnen maken op een vergoeding van het calamiteiten​fonds. Reizigers die individueel hun reis hebben geboekt kunnen geen beroep op dat fonds doen. Voor deze klanten coördineert Interpolis de terugkeer. Met de kosten die zij maken gaan wij coulant om.
 

Langer verblijf

Moet u langer in Japan verblijven, omdat uw terugreis vertraagt, dan zijn gemaakte extra reis- en verblijfskosten gedekt op uw reis​verzekering. Wij adviseren u om in dat geval direct contact met ons op te nemen via Interhelp (0031) 13 462 04 62.
Interpolis is voor klanten in het buitenland te bereiken via (0031) 13 462 04 62
.